Strömförsörjningstillverkaren Seasonic har ett snyggt verktyg tillgängligt (i öppen beta) på sin hemsida just nu: en effektkalkylator, som låter dig mata in specifikationerna för din önskade PC-konstruktion och få förslag på vilken strömförsörjning du ska använda. feed är den mest lämpliga för dess komponenter. Det är ett användbart verktyg för alla som bygger en ny PC, men det kan också ha läckt ut ny information om kommande GPU-släpp från AMD.

Verktyget kräver att du väljer din CPU och GPU från en rullgardinsmeny, varav den senare nu listar tre nya Radeon-grafikkort: RX 7700 XT, RX 7800 XT och RX 7900 XT. Även om vi vet att AMD planerar att lansera nya grafikprocessorer med RDNA 3-arkitekturen för att konkurrera med Nvidias RTX 4000-serie, är ytterligare information för närvarande knapphändig.

Att ansluta dessa grafikprocessorer till Seasonics effektkalkylator föreslår en 650W PSU för 7700 XT och en 750W PSU för 7800 XT och 7900 XT. Dessa är i huvudsak desamma som strömkraven för deras motsvarigheter i RX 6000-serien, och Seasonics webbplats rekommenderar också strömförsörjning med vanliga 8+6-stifts PCIe-kontakter, snarare än de nyare 16-stiftskontakterna. .

Det är för närvarande oklart om dessa strömkrav är legitima eller bara platshållare som Seasonic har implementerat, men dessa siffror är helt rimliga och i linje med våra förväntningar. Det verkar också tyda på att den första uppsättningen av Radeon 7000-seriens GPU:er kommer att innehålla alla tre av dessa kort, med AMD som potentiellt hoppas kunna släppa de lägre GPU:erna och undvika icke-XT-varianter helt och hållet.

Analys: Vad betyder dessa energispecifikationer för konsumenterna?

Om de är korrekta är dessa strömförsörjningsläckor välkomna nyheter för den genomsnittlige PC-byggaren. Om Radeon 7000-seriens kort kan leverera förbättrad prestanda jämfört med sina motsvarigheter i 6000-serien utan en betydande ökning av TDP, kommer de att vara mycket attraktiva för PC-spelare som vill uppgradera.

Detta kommer att vara praktiskt om nyare AMD GPU:er fortsätter att använda 8+6-stiftskontakter för strömförsörjningen, eftersom du inte behöver uppgradera din PSU för att installera en ny GPU i ditt system. Den nya 16-stiftskontakten är endast tillgänglig på utvalda nätaggregat för närvarande, och det ser ut som att Intels nya diskreta GPU:er också kommer att använda 8+6-konfigurationen.

Ändå bör sådana läckor tas med en nypa salt. Jag skulle inte bli alltför förvånad om toppmoderna RX 7900 XT kräver en 16-stiftskontakt, med tanke på att den kommer att behöva konkurrera med Intels nya GPU:er och Nvidias kommande RTX 4000-kort (som utan tvekan kommer att innehålla ett flaggskepp RTX 4090) . Prissättningen är också helt okänd, med vissa källor som spekulerar i att RX 7900 XT kan kosta så mycket som €2,000 XNUMX.

Via NotebookCheck

Dela detta