Vid Apples årliga huvudkonferens WWDC 2022 släppte Tim Cooks behemoth den första utvecklarbetan av iOS 16. Ta en djupdykning i mängden av nya funktioner (inklusive anpassade aviseringar som inte kommer i vägen för din skärmdump). också mycket mer anpassningsbar överlag) och, mest spännande för HomePod-entusiaster, Apples första bevis på en ny HomePod-modell. …förmodligen.

I betaversionen (en preliminär version av programvaran som distribueras till en speciellt utvald grupp användare för testning i naturen, även om enbart dödliga kan se och ladda ner den om du och din iPhone känner dig modig), finns det referenser till en Osläppt HomePod-modell.

Som först upptäcktes av 9to5Mac (öppnas i en ny flik), är den ursprungliga HomePod i betakoden märkt "AudioAccessory1" och HomePod mini är "AudioAccessory5." Det spännande är att det också finns ett "AudioAccessory6"...

Vad mer säger allt detta oss? Naturligtvis ingenting om den faktiska storleken, specifikationerna, priset eller släppdatumet för den efterlängtade HomePod 2 (vad den än kan kallas eller inte). Men vad dessa koder bevisar är att iOS 16 är klar och redo att stödja en ny modell av HomePod.

Den pålitliga analytikern Ming-Chi Kuo har tidigare hävdat att Apple förbereder en ny HomePod, som förväntas lanseras 2022 eller början av 2023. Den goda nyheten är att alla Apple-enheter som släpps under just denna tidsram kommer att köras på iOS. 16, så senaste Fynden av betaversionen förstärker Kuos förutsägelse.

Åsikt: Jag längtar efter en ny HomePod, så länge den har ett konkurrenskraftigt pris

(Bildkredit: Apple)

Även om lite är känt om funktionerna i den nya HomePod (Kuo hävdade "det kanske inte finns mycket innovation i hårdvarudesign"), kom ihåg att Apple lade bort den ursprungliga HomePod 2021, även om det är den enda av dess två smarta enheter. högtalare för att stödja rumsligt ljud.

En nyare, större, Spatial Audio-aktiverad Apple HomePod som, ännu viktigare, inte är lika högt prissatt som Apples ursprungliga 2017 HomePod är ett spännande perspektiv för musikälskare. Jag skulle väldigt gärna vilja se den. Han skulle också vara en av de första att ta en.

Apples ursprungliga HomePod är fortfarande en sonisk glädje och en sak av skönhet: detaljerad, expansiv, levande, svartsjuk, och jag ser fortfarande glatt på den sfären av pulserande ljus när Siri böjer sig efter min vilja. Som sagt, det har blivit löjligt dyrt på en marknad där $50 är den vanliga kursen för Amazon Echos röstassistent högtalartelefonalternativ.

Skulle Apple kunna designa en HomePod med en skärm för att konkurrera med Amazon Echo Show 10, som, låt oss vara ärliga, ser mycket ut som en HomePod med en iPad fast i en vinkel? Jag hoppas inte. En del, Amazon lämnar Echo Show 15, som tappade idén om haut-parleur à gros tonneau, et d'autre-delen, en haut-parleur intelligent Apple med en écran supplementaire ferait sure encore grimper les Reward.

För mina pengar utmärker sig Apple på ljudkvalitet, när du vill ha det. Om Cupertino-jätten kan uppbåda alla sina kirurgiska färdigheter genom att integrera HomePod-kontroller, men gör det i ett lite större paket och till ett mer överkomligt pris, borde den bygga den. Folk kommer (Ray)...

Dela detta