Meta har kanske inte helt avslöjat Project Cambria för världen ännu, men en analytiker kan ha förstört deras tillkännagivande genom att avslöja allt i förväg.

Ming-Chi Kuo är en välkänd och ganska noggrann Apple-prognosmakare, men han riktade också nyligen sin analys mot Metas kommande VR-headset. På Twitter (öppnas i en ny flik) delade Kuo sina senaste förutsägelser för vad vi kommer att se i Project Cambria (det han kallar Meta Quest 2 Pro). Så vad kan Project Cambria-användare vara bra för?

Efter temat att visuellt förbättra Metas nyligen avtäckta VR-headsetprototyper, upprepade Kuo att Project Cambria kommer att använda mini-LED-skärmar och pannkakslinser. Detta bör inte bara förbättra headsetets visuella utseende, utan också minska dess formfaktor.

Enheten kommer också att vara utrustad med cirka 16 kameror enligt Kuo: 10 i öronkåporna och tre i var och en av de två kontrollerna. Dessa skulle sannolikt vara en viktig del av enhetens AR-funktioner, och arbeta tillsammans med headsetets ryktade 3D-avkänningsstöd för att skapa realistiska upplevelser. Metas VD Mark Zuckerberg visade redan upp några av Cambrias AR-funktioner i en bisarr demo tidigare i år, med AR tydligen en prioritet för detta headset.

Kuo bekräftar också att Project Cambria kommer att använda ögon- och ansiktsspårning för bättre uttrycksigenkänning, en annan funktion som Zuckerberg och Meta har sagt är ett måste för nästa generations headset. Det återstår att se hur realistiska dessa uttryck är med den kusliga dalen i bakgrunden, redo att göra upplevelsen mardrömslik.

Intressant nog, trots alla dessa extra funktioner, förutspår Kuo att Meta fortfarande kommer att använda en Qualcomm XR2-processor, precis som Quest 2. Många utvecklare vi pratat med är desperata efter ett kraftfullare VR-headset, så vi hoppas att Meta vill erbjuda det. med en ny andra generationens XR2-processor – mer kraft skulle också hjälpa enheten att hantera alla sina nya komponenter utan att bli överväldigad. Vi får dock vänta och se.

Kommer Project Cambria att vara lika kraftfullt som Oculus Quest 2 (bilden ovan)? (Bildkredit: Facebook)

Slutligen förutspår Kuo att hörlurarna kommer att lanseras under andra halvan av 2022, vilket är något av ett hack. Meta är stenhård på att Cambria kommer att lanseras i år, och eftersom vi är halvvägs har hon bara sex månader kvar på sig att hålla det löftet.

Kuo föreslår också att hörlurarna kommer att kosta runt €799 (cirka €649 / AU$1,159 2), om inte mer. Meta har länge kallat Cambria för sitt mest premiumheadset, så det är ingen överraskning att det kostar mer än dubbelt så mycket som Quest XNUMX.

Som med alla rykten måste vi ta vad Kuo säger med en nypa salt. Som sagt, analytikern har en mycket bra meritlista när det kommer till att förutsäga Apple-nyheter baserat på hans analys av dess leverantörer, så det är alltid värt att uppmärksamma vad han har att säga.

Ska vi vänta på Project Cambria?

Baserat på vad Kuo förutspådde, är Project Cambria värt att behålla, eller ska jag bara skaffa ett Quest 2-headset nu?

Tja, kostnaden verkar vara den viktigaste faktorn här. Som vi noterade tidigare kostar Quest 2 minst hälften av vad Kuo förutspår att Cambria kommer att kosta; om du har en stram budget är Quest 2 en klar vinnare.

Som sagt, köp inte en Quest 2 ännu. Oavsett om du har extra pengar att spendera eller inte är intresserad av Cambria skulle detta vara ett smart drag.

Om du har råd kommer Cambria förmodligen att vara den överlägsna enheten, med förbättrad VR och kraftigt förbättrade AR-möjligheter. Det kommer också att vara mer framtidssäkert, så även om det kostar mer kommer du inte att känna behov av att ändra det lika mycket när Quest 3 kommer.

Men om du är mer av en budget, så när Cambria lanseras, kan vi se priset på Quest 2 sjunka permanent, vilket gör att du kan spara lite mer på den här enheten. Även om inte, kan Cambria-lanseringen bana väg för några Black Friday-rea-rabatter på Quest 2 senare i år.

Quest 2 erbjuder några av de bästa VR-upplevelserna där ute, så även om Meta planerar en uppföljning snart nog, är vi säkra på att du kommer att gilla att använda den.

Dela detta