Apple ha lanzado un Security Hub completamente nuevo para ayudar

Ny forskning har visat att majoriteten av dagens applikationer är byggda med öppen källkod (OSS), vilket återigen bevisar dess betydelse.

Enligt GitHubs Octoverse 2022-rapport (öppnas i en ny flik) om State of Open Source Software, använder 90 % av Fortune 100-företagen OSS i viss utsträckning, jämfört med resultaten i företagets första rapport 2012, där företag endast använde OSS att köra sina webbservrar.

Bara i år fanns det 413 miljoner OSS-bidrag till GitHub från plattformens 94 miljoner användare, noterade företaget.

Gratis programvara 2022

Rapporten tillägger att kommersiellt stödda OSS-projekt ökar, vilket indikerar att ungefär en tredjedel av Fortune 100-företagen nu har ett programkontor för öppen källkod (OSPO) för att samordna sina OSS-strategier.

Kommersiellt stödda projekt har visat sig vara särskilt populära bland nya bidragsgivare och står för ungefär hälften av deras arbete.

Det är dock inte alla goda nyheter, eftersom rapporten Synopsis Open Source Security and Risk Analysis (OSSRA) (öppnas i en ny flik) för 2022 fann att trots en stadig 3% minskning av sårbarheter år över år, den andra, mer än 80 % av de analyserade kodbaserna hittades alltid med minst en sårbarhet.

Resultaten visade en mer lovande minskning av sårbarheter med hög risk, med en minskning på 11 %.

Detta kan delvis bero på bristande underhåll, eftersom 88 % av de studerade kodbaserna inte visar några tecken på att ha uppdaterats under de senaste 24 månaderna.

Enligt GitHubs vice vd för utvecklarrelationer, Martin Woodward, som hävdar att OSS driver 99% av världens mjukvara, "Öppen källkod har ett antal fördelar, allt från att tillhandahålla en miljö som låter dig arbeta snabbt och flexibelt, med möjlighet samarbete mellan utvecklare från hela världen.

Via VentureBeat (öppnas i en ny flik)

Dela detta