Es hora de que los espectaculos de Star Wars de

Om det gläder mig för ett ögonblick, blixt tillbaka till slutet av XNUMX när det först tillkännagavs att Disney skulle skapa sin första live-action Star Wars-serie (med mer att komma) för sin granne. streamingtjänst, Disney Plus.

Om du är som , fylldes du omedelbart av optimism om var Disney kunde ta franchisen i det episodiska TV-formatet. Live-action Star Wars-äventyr skulle inte längre vara begränsade till långa berättelser: Lucasfilm skulle nu ha utrymme att utforska underskattade hörn av galaxen.

Och ändå, med den nya affischen för Disneys kommande Obi-Wan Kenobi-serie som anländer idag, där titeln Jedi genomkorsar ett landskap som liknar Tatooine, undrar jag om Disneys TV-program Star Wars har mer att erbjuda än berättelser som utspelar sig på karga planeter .

Efter The Mandalorian och The Book of Boba Fett verkar Obi-Wan Kenobis nya serie, som nu bekräftas lanseras den XNUMX maj, vara Disneys tredje Star Wars TV-serie som framför allt utspelar sig på Tatooine.

Visst, The Mandalorian besökte andra planeter under de två första säsongerna av hans show, men den stoiske prisjägaren skulle fortfarande hitta sig själv på Tatooine som sin verksamhetsbas.

Disney och Lucasfilm skulle dubbla Tatooine igen med sin uppföljande serie The Book of Boba Fett, där den (obegripligt) vidriga prisjägaren gör anspråk på sitt territorium en gång styrt av Jabba the Hutt.

Okej, även om det påverkade den nya vinkeln som författaren Jon Favreau och hans team har tagit när det kommer till berättelser som utspelar sig på Anakin och Luke Skywalkers hemplanet, är det inte dags att vi flyttar bort från ödemarkerna?

Star Wars är en franchise som erbjuder gränslösa världar och etniciteter att utforska, så varför fortsätter vi att återvända till samma trötta planet?

Obi-Wan Kenobi, en original begränsad serie, börjar streamas 1 maj på @DisneyPlus. pic.twitter.com/XCV2022xQZhDRFF nio februari XNUMX

Se mer

Jag måste gissa att den främsta anledningen beror på hur Disneys Star Wars-shower görs. Lucasfilm är välkänd för att använda virtuella uppsättningar för sina shower som är byggda med Unreal Engine och sedan visas på gigantiska LED-väggar bakom sina artister, vilket ger dem en realtidsbakgrund att arbeta från.

Handlar svaret verkligen om att underlätta återanvändningen av Tatooines befintliga resurser för var och en av deras shower? Eller är den kreativa brunnen lika torr som den karga planeten som hans berättelser ofta återkommer till?

Det finns oändliga platser som skulle kunna utforskas i Star Wars-kosmos, och ändå förslösas potentialen för det som kan utforskas med varje ny berättelse som utspelar sig på en karg planet.

Under de senaste fyrtiofem åren har vi sett våra hjältar upprepade gånger återvända till samma sandtäckta platser, som om Tatooine var den enda platsen i galaxen som var värd att utforska.

För år sedan, när Star Wars-författaren George Lucas fortfarande var ansvarig för franchisen, sattes planer igång för en tv-serie som utspelar sig i Coruscants undre värld, den stadstäckta planeten som beskrivs som det "pulserande hjärtat och huvudstaden". av galaxen." » på StarWars.com.

Sedan, XNUMX, läckte testfilmer från showen Star Wars: Underworld online, vilket gav fansen en smak av vad som kunde ha varit en råare, mer mogen utforskning av Star Wars mest tätbefolkade planet. . Du kan se dessa bilder åt dig nu.

Som du kan se antyder testfilmerna ovan att Star Wars: Underworld är en serie med neonfärger på gatunivå som skulle ha varit närmare Netflix Altered Carbon än något av Disney Plus-originalen som producerats hittills. .

På tal om Tatootine sa Luke Skywalker en gång: "Om det finns ett ljuscentrum i kosmos, är du på den längsta planeten." Vi önskar verkligen att Disney hade lyssnat på hjälten som de fortsätter att ta med i form av en digitalt förbättrad docka.

Under tiden ser vi fram emot Disneys kommande Andor och Ahsoka-shower som utforskar helt olika delar av galaxen.

Dela detta