Denna Intel DG1 100 är en riktig GPU

Den senaste versionen av (*11*) 11 drabbades av en bugg som störde spelprestandan en hel del för vissa användare, vilket resulterade i att 22H2-uppdateringen blockerades på dessa datorer för att förhindra att problemet manifesteras, men den goda nyheten är att uppdateringen blocket har nu delvis lyfts.

Om du missade den här, orsakade (*11*) 11 22H2-felet i fråga "underperformance" med vissa spel (och till och med annan programvara), inklusive hackiga bildhastigheter (mycket otäcka saker). Detta berodde på att GPU-felsökningsfunktioner användes av misstag på de drabbade datorerna.

Som Neowin (öppnas i en ny flik) noterade, har Microsoft inte åtgärdat det här problemet ännu, men lagt till en ny notering till sin releasestatuspanel som lyder så här: "Säkerhetskopiering med backup-ID 41990091 har tagits bort." Uppdaterad för att endast skydda (*11*) enheter som har en av de små undergrupperna av spel och appar som fortfarande påverkas av det här problemet.

Det betyder att många (*11*) 11 användare som tidigare fastnat i det tidigare nämnda save game hanget nu kan ladda ner 22H2-uppdateringen; nu är det bara personer som kör ett av de få spel och appar som är sårbara för buggar som stoppas från att uppdatera.

Analys: De olyckliga får vänta tålmodigt, men hur länge?

Förhoppningsvis betyder detta att de flesta PC-spelare som inte kunde uppdatera på grund av detta fel nu kan gå vidare och få (*11*) 11 22H2-uppdateringen. Det kan dock hända att du inte ser uppdateringen direkt, och som Microsoft noterar kan det ta upp till 48 timmar innan blockeringen hävs och 22H2 faktiskt erbjuds.

Som sagt, som Microsoft publicerade på sin hälsoinstrumentpanel för några dagar sedan, bör uppdateringen nu vara tillgänglig för alla som är berättigade att köpa den. Om du inte har erbjudits 22H2-uppdateringen än är det värt att starta om din dator och leta efter uppdateringar, men om det inte räcker är du förmodligen en av de olyckliga som fortfarande drabbas av buggen.

I det här fallet är allt du kan göra att vänta tålmodigt på att Microsoft kommer samman och implementerar en heltäckande lösning på detta problem. När det gäller hur lång tid det kommer att ta, ja, din gissning är lika bra som vår.

För att ge dig en uppfattning kan de tuffare buggarna ta ett tag att fixa, och vi såg nyligen en ganska otäck skrivarbugg i (*11*) 11, en bugg som tog bort kritiska funktioner från vissa enheter, såsom möjligheten att skriva ut i färg, till exempel, tar två månader att lösa. Förhoppningsvis kommer detta spelfel inte att visa sig vara ett så komplext problem att lösa, men vem vet.

Att inte kunna uppdatera till den senaste versionen av (*11*) 11 är en frustrerande upplevelse, eftersom du kan gå miste om funktionstillägg eller, mer oroande, arbeta på säkerhetsfronten för att åtgärda sårbarheter, och dessa kan så småningom lämna din dator . öppen för drift.

Det är därför vi generellt råder folk att uppdatera ganska snabbt, även om det å andra sidan ibland är bättre att vara lite försiktig den dagen en uppdatering släpps, eftersom tidiga användare kan uppleva buggar eller kraschproblem som introduceras för uppdateringen. . Med andra ord kan det vara säkert att vänta lite, men skjut inte upp för länge, bara tillräckligt länge för att övervaka rubriker och onlineforum för att se om några otäcka problem har dykt upp med en uppdatering. .

Dagens bästa laptop-erbjudanden

Dela detta