Alla bra saker tar slut. Detsamma kan sägas om Epic Games när det förbereder sig för att stänga av onlineservrarna för några av sina äldre titlar, inklusive många Rock Band-spel, och ta bort andra helt.

Fans av flera nyckeltitlar i Rock Band-serien kommer att se deras onlinetjänster inaktiverade nästa månad. För de flesta av spelen som listas i det officiella tillkännagivandet från Epic Games (öppnas i en ny flik), kommer du fortfarande att kunna spela dem i offline-läge efter att servrarna går offline.

Det betyder att om du hellre vill samla dina bandkamrater i vardagsrummet för några lokala musikaliska spel för flera spelare, är du säker. Detsamma kan dock inte sägas om Rock Band Blitz-spelare, eftersom spelet kommer att tas bort helt från Epic Games-butiken.

Du har fram till den 24 januari 2023 på dig att säga adjö till dina onlineservrar för de flesta rockbandtitlar, inklusive The Original Rock Band Trilogy, Green Day: Rock Band och Beatles: Rock Band. Det enda undantaget är reserverat för hans fjärde verk. När den dagen kommer, kanske efter all den tid du har ägnat dessa stackars internetfrämlingar i rock and roll-spel, kommer du att överväga att lära dig spela gitarr på riktigt. (Ja verkligen.)

Även om fem av dess titlar är helt offline, är Rock Band inte den enda spelserien som teamet på Epic Games har lämnat bakom sig. Den fullständiga listan över spel som kommer att tas bort från onlineservrar är följande:

 • rockgrupp
 • rockband 2
 • rockband 3
 • The Beatles: rockband
 • Green Day: Rockband
 • 1000 små klor
 • Dance Central 1-3 (VR online multiplayer kommer fortfarande att vara tillgänglig)
 • Monster har (förmodligen) stulit min prinsessa
 • Supersoniska aerobatiska raketdrivna kampbilar
 • overkligt guld
 • Unreal II: Awakening
 • overklig turnering 2003
 • overklig turnering 2004

Slutligen bekräftade Epic också några titlar som definitivt kommer att gå under. "Unreal Tournament (Alpha), Rock Band Blitz, Rock Band Companion-appen och SingSpace kommer att stängas ner och inte längre tillgängliga för spelare den 24 januari," avslutar Epics tillkännagivande.

(Bildkredit: Harmonix Music Systems)

Välkommen till en ny sorts spänning

Alla som kände någon med en spelkonsol i mitten till slutet av 2000-talet kommer att ha upplevt den rena, ohämmade glädjen (eller skammen) av att plocka fram en gitarrformad konsolfjärrkontroll för att kanalisera sin inre Slash och spela. med dina vänner till de största hitsen av genren. . Genom att trycka på de färgglada tonerna på skärmen och klumpa på gitarren samtidigt kan vem som helst bli Randy Rhoads på ett ögonblick. Från Judas Priest till Paramore, Rock Band slog verkligen till när de slog in på scenen 2007 för att rocka Guitar Hero-festen.

Skapat av utvecklarna av de två första Guitar Hero-spelen på Harmonix Music Systems, Rock Band släpptes bara en månad efter Guitar Hero 3: Legends of Rock. Därmed började dragkampen mellan de två spelfranchiserna, med Activisions Guitar Hero som kämpade för att behålla sin spelarbas.

En sångare som sjunger på scenen i Rock Band 4

(Bildkredit: Harmonix Music Systems)

Fram till släppet av Guitar Hero: World Tour var den rivaliserande supergruppen Rock Band-simulator det enda sättet att utrusta ditt band med andra instrument än bas, rytmgitarr eller leadgitarr. Neversoft (bland andra) verkade skynda sig att skapa World Tour, som släpptes året därpå 2008, och erbjuder även andra spelbara instrument som mikrofoner och trummor för hela bandupplevelsen.

Båda franchiserna utökades sedan till Nintendo DS-familjen 2009. Guitar Hero: On Tour släpptes i juni, vilket ökade satsningen med ett innovativt gitarrhandtag som kunde fästas på Gameboy Advance-kassettfacket (RIP my teenage doll) och Rock's Band 3 i november samma år fick spelet debut på Xbox 360, PS3 och DS kombinerat.

Guitar Hero och Rock Band var rivaler fram till det bitterljuva slutet. Jag kommer inte att missa de dagar då jag skyllde på mina hemska noter på att min handkontroll hade klibbiga tangenter, eller slogs med min syster om leadgitarr istället för rytm. Med det sagt, när Rock Band följer Guitar Heros ledning genom att lägga ner sina onlineservrar för alla utom ett spel, vill jag skicka ett mycket speciellt långfinger till den enda låten som fortfarande kyler din ryggradsskolios. 90-talsbaby. Den enda låten som förstörde många MySpace Top 5 och utlöste för många tidiga fall av ilska.

Det stämmer, Dragonforce; Jag talar till dig direkt.

Dela detta