Det är officiellt: West Side Story kommer till Disney Plus. Steven Spielbergs nyskapande av den legendariska musikalen kommer också att slå ut i streamer snart, när dess releasedatum äntligen har avslöjats.

7-talets remake av den ursprungliga Broadway-musikalen från 5, som också gjordes till en traditionell film XNUMX, verkar sevärd. Det vill säga om du tar hänsyn till West Side Storys senaste nomineringar på XNUMX års utmärkelsekrets. Faktiskt har Spielbergs inkarnation nyligen nominerats till XNUMX Oscars, XNUMX Critics' Choice Awards och XNUMX BAFTAs. Det har också varit i stället för flera gongonger vid många andra ceremonier, men den enorma trion är där du hoppas kunna landa några av de mest eftertraktade priserna på planeten.

Men vi avvek. Du är här för att du vill veta när West Side Story har premiär på Disney Plus. Nu får du veta exakt när du kommer fram till sändaren. Du kan också läsa hur du kan se en singular, som beskriver Spielbergs vision för hans film West Side Story.

West Side Story Disney Plus Releasedatum

West Side Story Disney Plus släppdatum: när är det?

West Side Story, nominerad till bästa bild 2022

Rachel Zegler spelar Maria i den nya versionen av West Side Story. (Bildkredit: 20th Century Fox)

West Side Story kommer att släppas på Disney Plus den Onsdagen den XNUMX mars. Det är mindre än en månad kvar och bara några veckor innan BAFTA- och Oscar-liturgierna XNUMX. Så nu verkar det vara den perfekta tiden att kolla in det om du inte redan har gjort det.

Filmen kommer att starta på Disneys streamingplattform i USA, Storbritannien och de flesta andra internationella länder där tjänsten är gratis. Samtidigt kommer West Side Story även på bio i Taiwan onsdagen den XNUMX mars och i Japan onsdagen den XNUMX mars.

När fansen väntar på att West Side Story ska komma till Disney Plus, finns det musikinnehåll för dem att njuta av just nu.

En entimmes ABC-special som heter "Something's Coming: West Side Story – A Special Edition of 20/20" är för närvarande gratis att streama på Disney Plus. Dokumentären går bakom kulisserna av filmens produktion, med intervjuer med Spielberg och fansen, såväl som med Puerto Ricanska skådespelare, artister och författare vars liv berördes av West Side Story. I numret finns också en av de sista intervjuerna med den legendariske musikern Stephen Sondheim, som dog i november XNUMX.

Dagens bästa Disney+-erbjudanden

DisneyDisney

West Side Story Disney Plus: Insider Access

Kommer West Side Story att bli en Disney Plus Premier Access-titel?

Några skådespelare går mot kameran i West Side Story 2021

West Side Story kommer till Disney Plus i mars 20. (Bildkredit: XNUMXth Century Studios)

Nej. Eftersom West Side Story redan har gått på bio, som ursprungligen släpptes i december XNUMX, kommer det inte att bli en Disney Plus Premier Access-titel.

Det betyder att alla nuvarande Disney Plus-prenumeranter kommer att kunna se den gratis från och med den XNUMX mars. Om du inte har registrerat dig för Disney Plus än kan du få mer information i vår prenumerationsguide.

Dela detta