På den nya arbetsplatsen kommer du att använda Cisco Webex med Apple CarPlay

På den nya arbetsplatsen kommer du att använda Cisco Webex med Apple CarPlay

För att bekräfta Apples växande räckvidd inom företaget, tillkännagav Cisco ett antal kommande funktioner som kommer att gynna alla kunskapsarbetare som använder Apple och Webex.

Vi introducerar Migrate to Mobile Devices

Apple och Cisco började arbeta närmare 2015, när företagen utfärdade ett gemensamt uttalande där de lovade att de skulle börja "optimera Cisco-nätverk för iOS-enheter och appar, integrera iPhone i Ciscos affärsmiljöer och tillhandahålla unikt samarbete på iPhone och iPad".

Företagen har fortsatt den relationen sedan dess, särskilt kring Webex.

Den här veckan tillkännagav Cisco Move to Mobile, en ny Webex Meetings-funktion som kommer i augusti som gör det enkelt att flytta samtal mellan Apple-enheter och låter dig ringa och ta emot samtal med Apple CarPlay.

I huvudsak kommer du att kunna starta ett möte på en iPhone eller Mac, enkelt överföra samtalet till CarPlay, sedan ringa samtalet från bilen till telefonen och gå tillbaka till kontoret. Det är bara det senaste i en ny serie av CarPlay-förbättringar.

Den nya arbetsplatsen är där du är

Det är en lösning som bygger på flera pelare: Apples växande närvaro i affärer, mobila proffs sedan länge erkända behov, den växande effekten av anställdas rörlighet och valmöjligheter och den växande medvetenheten om att hybridarbetsmiljöer är mer produktiva och möjliggör smart rekrytering globalt. skala.

Jeetu Patel, EVP & GM, Security & Collaboration, Cisco, uttrycker det så här:

“Hybridarbete är framtidens arbete, och det är här, nu. Den moderna arbetsplatsen är inte längre begränsad till ett enda utrymme eller enhet. Det är flexibelt, det är mobilt, det är uppkopplat. Vi kan sömlöst integrera arbete i våra liv genom samarbete var som helst, när som helst. »

Hur mobil migrering fungerar i Webex

Den här videon, tillhandahållen av Cisco, visar hur det fungerar:

CarPlay får också verktyg för att komma ikapp

Cisco kommer också att lägga till ett annat användbart verktyg i augusti, då det låter dig lyssna på tidigare Webex-inspelningar med CarPlay, vilket innebär att du kan komma ikapp med missade möten medan du är på språng.

Cisco har introducerat flera nya funktioner för att stödja Webex på iPhone, iPad och Mac under de senaste månaderna. Den 21 oktober introducerade den en ny Webex-app för iPad, som erbjuder stöd för Center Stage, Split View, Picture-in-Picture och Apple Pencil. Sedan dess har det meddelat stöd för AirPlay och har nu gjort några användbara förbättringar av CarPlay-funktionaliteten.

"Mer än någonsin beror hybridarbetserfarenheten hos människor på kontoret på erfarenheten hos dem som inte är på kontoret," sa Patel.

Kommer Webex att stödja Continuity Camera Desktop View?

Peetu berättade för mig förra året att Cisco har ett dedikerat team som är "mycket fokuserade på att bygga funktioner som använder den senaste Apple-tekniken snabbt efter release."

Vi vet att Apple använder mycket Webex för sin egen kommunikation, så jag antar att nästa fråga blir om Cisco arbetar med Apples nyligen introducerade API:er för att utöka Webex-funktionsuppsättningen.

Ta Desk View, till exempel (en komponent i Continuity Camera): Apple på WWDC introducerade API:er för att integrera Desk View-stöd i appar, vilket kan vara ett användbart tillägg till Webex-arsenalen på Mac. iPads Freeform-samarbetsverktyg, även om det verkar osannolikt för nu, med tanke på att Apple fortfarande är ikapp FaceTime).

På många sätt fortsätter dock Apples partnercentrerade inställning till att möta affärsbehov att ge resultat.

Följ mig på Twitter eller gå med mig på AppleHolics bar & grill och Apples diskussionsgrupper på MeWe.

Copyright © 2022 IDG Communications, Inc.