Bara dagar efter att en rapport hävdade att Salesforce planerade att gå över till icke-fungibla tokens (NFT), började företagets anställda tydligen protestera mot flytten.

Reuters rapporterar att omkring 400 Salesforce-anställda har undertecknat ett öppet brev som motsätter sig deras "NFT Cloud"-planer, och hävdar att inträde i utrymmet väcker oro för dess etiska och miljömässiga inverkan.

I ett öppet brev beskrev Salesforce-anställda NFTs som "mycket spekulativa, oreglerade finansiella tillgångar." Vissa uppmärksammades på interna anslagstavlor under en ny Super Bowl-annons som visade Salesforce som engagerad i hållbarhet.

NFT-bedrägerier

"Antalet bedrägerier och bedrägerier i NFT-utrymmet är överväldigande", står det i brevet innan man diskuterar kryptovalutans koldioxidavtryck och ojämlika ekonomiska fördelning. "Vi ber dig att ompröva."

En talesperson för Salesforce sa: "Våra kärnvärden vägleder allt vi gör, inklusive utvecklingen av våra produkter. Vi värdesätter feedback från våra anställda och är stolta över att främja en kultur av förtroende som ger anställda möjlighet att lyfta flera synpunkter."

Salesforces medvd:er släppte bland annat planer för ett NFT-moln, som skulle hjälpa användare att skapa och vara värd för NFT:er för försäljning, konkurrerande plattformar som OpenSea. Företaget, mest känt för sina CRM-verktyg, letar efter sätt att utmana AWS och Azure med potentiella nya intäktsströmmar.

kryptotvister

Eftersom kryptovaluta har blivit mainstream har motståndet varit hårt. Kryptovalutor ses av vissa som en lösning på ekonomiska och sociala skillnader; andra, med stöd av bevis, visar att endast ett fåtal innehar större delen av kryptorikedomen.

När det gäller NFT, till exempel, fann en färsk analys att drygt 32,000 80 plånböcker håller 41% av värdet. Samma analys visade att nästan 2021 miljarder euro spenderades på NFT XNUMX.

Den mest kraftfulla kritiken gäller dess sändningar. Bitcoin och andra blockkedjebaserade valutor använder ofta proof-of-work-system som kräver stora mängder datorkraft för att lösa allt svårare matematiska problem för att göra anspråk på belöningen (till exempel BTC).

I takt med att beräkningarna blir svårare krävs mer energi. Även om forskarna inte är överens om den specifika nivån av energianvändning, är sanningen att kryptovalutor förbrukar mycket energi, så mycket att Kina helt har förbjudit gruvdrift.

Klimatkrisen kommer bara att intensifieras under de kommande åren och det verkar helt rimligt att motsätta sig emissionen av ett spekulativt och fiktivt tillgångsslag med begränsat realvärde.

Dela detta