Salesforce-anställda rapporteras missnöjda med sina NFT-planer

Salesforce-anställda rapporteras missnöjda med sina NFT-planer

Bara dagar efter att en rapport hävdade att Salesforce planerade att gå över till icke-fungibla tokens (NFT), började uppenbarligen företagets anställda protestera mot flytten.

Reuters rapporterar att omkring 400 Salesforce-anställda har undertecknat ett öppet brev som motsätter sig deras "NFT Cloud"-planer, och hävdar att inträde i utrymmet väcker oro över dess etiska och miljömässiga konsekvenser.

I ett öppet brev beskrev Salesforce-anställda NFTs som "oreglerade och mycket spekulativa finansiella tillgångar." Några höjde på ögonbrynen på interna anslagstavlor under en ny Super Bowl-annons som framställde Salesforce som engagerad i hållbarhet.

NFT-bedrägerier

"Antalet bedrägerier och bedrägerier i NFT-utrymmet är överväldigande", står det i brevet, innan det talas om koldioxidavtrycket från kryptovalutor och ojämlik ekonomisk fördelning. "Vi ber dig att ompröva."

En talesperson för Salesforce sa: "Våra kärnvärden vägleder allt vi gör, inklusive utvecklingen av våra produkter. Vi värdesätter feedback från våra anställda och är stolta över att främja en kultur av förtroende som ger dem möjlighet att lyfta olika synpunkter."

Salesforces medVD:ar lanserade bland annat planer för ett NFT-moln, som skulle hjälpa användare att skapa och vara värd för NFT:er för försäljning, konkurrerande plattformar som OpenSea. Företaget, mest känt för sina CRM-verktyg, letar efter sätt att utmana AWS och Azure med potentiella nya intäktsströmmar.

Krypto-tvister

Eftersom kryptovaluta har blivit mainstream har motståndet varit hårt. Vissa ser kryptovalutor som en lösning på ekonomiska och sociala skillnader; andra, med stöd av bevis, visar att endast ett fåtal äger majoriteten av kryptorikedomen.

När det gäller NFT, till exempel, fann en färsk analys att drygt 32,000 80 plånböcker håller 41% av värdet. Samma analys visade att nästan 2021 miljarder euro spenderades på NFT XNUMX.

Den mest kraftfulla kritiken avser dess utsläpp. Bitcoin och andra blockchain-baserade valutor använder ofta proof-of-work-system som kräver stora mängder datorkraft för att lösa allt svårare matematiska problem för att göra anspråk på belöningen (t.ex. BTC).

När beräkningarna blir svårare krävs mer energi. Även om forskarna inte är överens om den specifika nivån av energianvändning, är sanningen att kryptovalutor förbrukar mycket energi, så mycket att Kina har förbjudit gruvdrift helt.

Klimatkrisen kommer bara att intensifieras under de kommande åren och det verkar helt rimligt att motsätta sig emissionen av ett spekulativt och fiktivt tillgångsslag med begränsat realvärde.