Efter att ha skickat ett e-postmeddelande till ledande befattningshavare på sitt företag förra veckan med krav på alla anställda att återvända till kontoret, har Teslas vd Elon Musk signalerat att han vill skära ner 10% av sin personalstyrka i väntan på en dålig lågkonjunktur.

Musk skickade ett uppföljande e-postmeddelande på torsdagen där han berättade för chefer att "stoppa alla anställningar globalt" och sa att han planerade att minska 10% av Teslas personalstyrka, enligt Reuters, som först fick en kopia av meddelandet. Mejlet följdes av ytterligare ett samma dag som klargjorde att uppsägningarna skulle riktas mot Teslas tjänstemän.

"Tesla kommer att minska den avlönade arbetsstyrkan med 10% eftersom vi är överbemannade på många områden", sa Musk i mejlet.

Homa Bahrami, anställd professor och fakultetschef vid Haas School of Business, UC Berkeley, Kalifornien, sa att Musks ursprungliga mandat att återvända till kontoret kan ha varit ett försök att mer organiskt minska Teslas personalstyrka.

Brian Kropp, framstående vicepresident för Gartners personalpraxis, höll med Bahrami och sa att en verkställande order om tjänstemannaarbete skulle ha en screeningeffekt på personalbasen.

Samtidigt, i en miljö där teknikföretags aktiekurser har fallit kraftigt de senaste månaderna, tittar många organisationer på konkurrenter som Tesla i ett försök att stjäla talanger.

Elon Musk är en väldigt smart kille. Det kan vara 20 % eller 25 % av de anställda som slutar, och det kan vara de han vill lämna, men en stor del av de 25 % efterfrågas i andra länder.” företag", sa Kropp i ett tidigare e-postsvar till Computerworld.

Den 25 maj undersökte Gartner 350 HR-chefer och ledare i en mängd olika branscher, de flesta baserade i Nordamerika. Majoriteten (66 %) angav att deras organisationer förväntade sig att öka intäkterna från sin verksamhet under nästa kvartal; endast 4 % sa att de förväntade sig uppsägningar.

encuesta hr garner 2 Gartner

Sextiofyra procent av de tillfrågade sa att deras organisationer inte hade några planer på att minska, och endast 15% sa att de planerade att minska anställningen för icke-kritiska positioner. Endast 9 % förväntade sig en nedgång i rekryteringen för alla roller.

Även om den amerikanska ekonomin hamnar i en lågkonjunktur, sa bara 31 % av de tillfrågade HR-cheferna att deras organisation skulle minska anställningen, och endast 11 % sa att deras företag skulle säga upp sig. Faktum är att 50 % av de tillfrågade förväntar sig att konkurrensen om talang kommer att öka under de kommande sex månaderna trots ekonomisk motvind.

Jack Gold, huvudanalytiker på J. Gold Associates, sa att han förväntar sig någon form av nedgång i den ekonomiska aktiviteten. "Vi ser", sa han. "Och med stigande räntor är det mycket dyrare att köpa en ny bil, el- eller bensinfordon. Så att planera för en lågkonjunktur är förmodligen det rätta att göra."

encuesta gartner de recursos humanos 4 Gartner

Men det finns en annan faktor som spelar in: Musk och Tesla dominerade ursprungligen elfordonsmarknaden, men det har skett en förändring med rivaliserande företag som nu utmanar honom om topplatsen.

"Det finns stora konkurrenter, inte bara startups som Rivian, utan även Ford, GM, Hyundai, etc. – som nu driver sina nya elfordon. Detta kommer att ha en effekt på Teslas försäljning, även om hur mycket det kommer att skada dem i det långa loppet återstår att se, säger Gold.

Tesla öppnar nya produktionsanläggningar för elfordon i Kina och andra länder, vilket kan påverka företagsanställning när jobb flyttar till nya platser, och potentiellt med lägre löner, noterade Gold.

"Det är svårt att bedöma hur mycket av det som är en del av ekvationen just nu, men jag hoppas att det påverkar anställningsbeslut," sa Gold. "Och medan Tesla gör det bra i Kina nu, byggs det upp en hel del lokal kinesisk konkurrens. Det ska bli intressant att se om Kinas "köp lokalt" mentalitet skadar Tesla på lång sikt."

Encuesta de recursos humanos de Gartner 3 Gartner

Musk kommer att ångra sin mandat- och uppsägningsstrategi, sade Lewis, eftersom han satsar på att hans anställda och deras prioriteringar kommer att skilja sig mycket från andra organisationer, "för det enkla faktum att deras önskan att arbeta för Tesla överväger deras önskan att arbeta för Tesla. ." arbeta för Tesla. bättre balans mellan arbete och privatliv.

"Det lanserade precis en massiv reklamkampanj som kommunicerade att Tesla är ett "enbart kontorsarbete", vilket kan visa sig vara mycket problematiskt för dem som försöker bygga en pipeline för sig själva, säger Lewis. .

Copyright © 2022 IDG Communications, Inc.

Dela detta