Starfield verkar dela många egenskaper med 2016 års sci-fi-överlevnadsspel No Man's Sky (på gott och ont), där båda erbjuder enorma procedurgenererade universum att utforska via interstellära resor. Men Bethesdas kommande rymd-RPG kommer att missa en nyckelfunktion i Hello Games långsamma framgång: flytande rymdfarkoster.

Efter att ha avslöjat de första spelfilmerna från Starfield på Xbox och Bethesda Showcase, pratade studiochefen Todd Howard med IGN (öppnas i en ny flik) om spelet. Under chatten sa Howard att teamet hade försökt implementera många av idéerna. begärt för spelet, men att förmågan att flyga ett rymdskepp från en planets yta ut i rymden fanns kvar på klipprummets golv.

"Folk frågade, 'Kan du flyga skeppet direkt till planeten?'" sa Howard. verklighet."

Han fortsatte med att förklara att utvecklingstiden som krävdes för att skapa en sådan funktion inte var motiverad. Genom att lämna honom kunde laget fokusera sina resurser på andra aspekter av spelet.

"Om du försöker lägga mycket tid på att designa pausen, som den här övergången, spenderar du bara mycket tid [på något] det är verkligen inte så viktigt för spelaren," sa Howard.

"Så låt oss se till att det är coolt när du är på ytan och coolt när du är i rymden, och att de verkligheterna ser ut och spelar så bra de kan."

Planetside avbrott

(Bildkredit: Bethesda Softworks)

Att Starfield inte låter dig hoppa in i ett rymdskepp och lyfta manuellt vid den sista gränsen kommer att vara en besvikelse för vissa fans. Spelet förväntades matcha omfattningen av andra rymdäventyrsspel som släppts de senaste åren.

Speciellt No Man's Sky har fått mycket beröm för att fördjupa spelaren i dess stora universum med minimala avbrott i spelet. När du stöter på en planet i rymdens mage kan du lotsa ditt skepp genom dess atmosfär innan du seglar ovanför den. ytan och initierar en landningsprocedur för att gå ner. Inga mellansekvenser eller laddningsskärmar; spelaren behåller full kontroll.

Det återstår att se hur landningen av rymdskeppet i Starfield kommer att ske. Howard utvecklade inte om det kommer att vara ett on-rail-system, om det finns landningsmanövrar du behöver kontrollera, eller om det är helt utom din kontroll, eftersom spelet hoppar till planetens sidovy via en nyttolast. skärm.

Men lotsande rymdskepp kommer inte att vara helt frånvarande i spelet. Spelklippet (öppnas på en ny flik) som släpptes under Summer Game Fest visade upp Starfields rymdskepps luftstrider, som låter dig spränga fiendens rymdskepp när du rör dig över den stora vidden. .

På annan plats i intervjun gav Howard en uppdatering om Fallout 5.

Dela detta