Metas Project Cambria VR-headset konkurreras redan av Pico 4 Pro

Metas Project Cambria VR-headset konkurreras redan av Pico 4 Pro

Efter månader av rykten och läckor har det ByteDance-ägda XR-märket Pico äntligen avslöjat sitt senaste VR-headset, inklusive high-end Pico 4 Pro.(*4*)

Det Cambria-baserade Oculus Quest 2 Pico 4-projektet, Pico 4 Pro-modellen lovar att erbjuda utvecklare, företag och vanliga användare en förstklassig VR-upplevelse som överträffar allt som Pico erbjuder för närvarande (öppnas i en ny flik).( öppnas i en ny flik). ).( öppnas i en ny flik). *4*)

Enligt Pico kommer Pico 4 Pro VR-headsetet (som ser mycket ut som Pico 4) att leverera sitt löfte om en överlägsen upplevelse genom att använda uppgraderade specifikationer över sin basmodell. Främst bland dessa uppgraderingar är de tre infraröda kamerorna inuti hörlurarna som kan spåra dina ögonrörelser.(*4*)

Precis som vi såg med vår erfarenhet av att använda PlayStation VR 2 för att spela Horizon Call of the Mountain, kan eyetracking hjälpa till att göra VR-upplevelser mycket mer uppslukande, eftersom NPC:er kan reagera på var du tittar och till och med få kontakt. visuellt med dig.(*4 *)

Utvecklare som skapar spel för Pico 4 och PlayStation VR 2 (liksom Project Cambria, som också kommer att använda eyetracking, enligt Meta) kan också använda eyetracking för att underlätta foveal rendering, vilket borde göra mer imponerande spel möjliga utan att behöva dig behöver mer kraftfull. (och tyngre) hårdvara. (*4*)

Auriculares de realidad virtual Project Cambria(*4*) Meta kanske inte har avslöjat hjälmen ännu, men Project Cambria har redan en rival. (Bildkredit: Meta)

Som utvecklarna av Moss: Book 2 förklarade för oss, fungerar det genom att minska processorkraften som används av delar av världen som spelaren inte tittar på, antingen sudda ut den eller inte rendera den alls, och fokusera den på områden som spelarna tittar på. Om det görs på rätt sätt kommer spelaren inte att märka det alls, förutom att världen är mycket rikare på detaljer och större än traditionella VR-spel.(*4*)

Tyvärr måste vi vänta lite längre innan vi får tag på Pico 4 Pro (förutsatt att den till och med lanseras i Storbritannien, USA och Australien efter att basmodellen avvisade de två sistnämnda). (*4*)

Picos tillkännagivande i september fokuserade i första hand på basen Pico 4, med endast några få meningar dedikerade till den uppdaterade modellen. Vi fick inte ens ett pris eller släppdatum för Pro. Istället berättar Pico för oss att vi måste lyssna på hans AWE Lisboa-presentation i oktober, med evenemanget 20-21 oktober.(*4* )

Med Project Cambria (som ryktas vara Meta Quest Pro) som kommer att presenteras i början av oktober på Meta Connect 2022, ser det ut att bli en hektisk månad för VR. I slutet av 2023 kan vår lista över de bästa VR-headseten verkligen vara annorlunda.(*4*)