LG följer upp sin udda 45-tums böjda UltraGear-skärm med en (något) ödmjukare 27-tums plattskärmsmodell. Trots att den saknar krökning delar den nya skärmen många av samma funktioner som sin storebror.

Det är fortfarande en OLED-skärm (organic light-emitting diode) som resulterar i djupare svärta och ljusare vita. Om man tittar på specifikationen (öppnas i en ny flik) finns HDR10-stöd, vilket gör att bildskärmen kan täcka 98.5 % av DCI-P3 (Digital Cinema Initiatives – Protocol 3) omfång och visa en mängd olika färger. Upplösningen har fått lite av en hit då den nu är 2560x1440 pixlar (fortfarande 2K-upplösning) med ett bildförhållande på 16:9 på grund av modellens mindre storlek. En av de största fördelarna med att ha 45in är den ökade nivån av nedsänkning och ökad perifer syn. 27 tum är fortfarande en anständig storlek, men du kan inte fånga den där smygattacken från din högra sida.

Samma funktioner som tidigare

Förutom storleksskillnaden finns allt på 45-tumsskärmen även på den mindre modellen.

Du får fortfarande den supersnabba svarstiden på 0.03 ms och en uppdateringsfrekvens på 240 Hz för en skarp bild. 240 Hz i en OLED är särskilt anmärkningsvärt, eftersom det gör UltraGear-serien till en av de första bildskärmslinjerna med denna teknik. Skärmytan har behandlats med antireflexskydd för att skydda mot reflekterat ljus från monitorn och bibehålla bildens skärpa. Dessutom är NVIDIA G-Sync och AMD FreeSync här för att lägga till den extra prestandaökningen till sina respektive GPU:er.

Precis som med andra OLED-skärmar är 27-tumsmodellen ganska dyr på 1,000 45 € men fortfarande billigare än 2-tumsskärmen. Förbeställningar är för närvarande öppna och leverans är planerad till den 200 januari. Och om du bestämmer dig för att förbeställa får du en gratis UltraGear Gaming Pad (öppnas i en ny flik); normalt €XNUMX på egen hand. Tur att du får det gratis, för det är svårt att tänka sig att spendera så mycket pengar på en musmatta när det finns massor av billigare alternativ som är lika bra.

Bättre än 4K

Nu kommer huvudfrågan: är den här skärmen värd att köpa eller spara för 4K? Om du är en stor spelare är 27-tums UltraGear-skärmen utan tvekan den bästa insatsen.

Problemet med 4K-spelmonitorer är att det är svårt att få ut det mesta av dem. Visst, spelskärmdumpar i 4K-upplösning ser bra ut på IGN, men i verkligheten går det på bekostnad av prestanda. De flesta spel kan inte producera så hög kvalitet utan varningar (även om vissa kommer ganska nära). Hårdvara finns helt enkelt inte just nu, även med alla framsteg som händer runt omkring oss. 4K-skärmar används bäst för att skapa innehåll eller underhållningsindustrin där videokvalitet inte delas med spel. Bäst att få en 2K-skärm som fortfarande ser bra ut och konsekvent kan upprätthålla bra prestanda.

Se till att kolla in vår nyligen uppdaterade lista över de bästa spelmonitorerna för 2022 om du letar efter en. LG:s UltraGear-sortiment gör sitt framträdande där.

Dela detta