Det har gått nästan två år sedan trailern för Final Fantasy 16, och sedan dess har Square Enix varit väldigt tyst om detaljerna i det nya spelets värld, stridssystemet och, ja, allt egentligen.

I den nya trailern för Final Fantasy 16 tar vi en ordentlig titt på några av RPG:s Eikons, sammankallade monster som kan slåss tillsammans med eller mot dig, och hur de passar in i spelets actionfokuserade stridssystem. .

Se allt i aktion i den nya trailern nedan:

Det finns ett stödjande blogginlägg (öppnas i en ny flik) för trailern på Sonys blogg, och det ger lite sammanhang till det du ser i videon.

I Final Fantasy 16 kommer Eikons att spela en viktig roll i berättelsen. Dessa tillkallade varelser kommer att dyka upp i strid men kommer naturligtvis också att påverka Valistheas värld, där handlingen utspelar sig.

Eikonerna som avslöjas i trailern är Phoenix, Titan, Garuda, Ramuh, Shiva, Odin, Bahamut och Ifrit. Var och en av dem är en kraftfull varelse som har en uppsättning olika förmågor, styrkor och svagheter.

I blogginlägget ger utvecklarna av Final Fantasy 16 en översikt över karaktärerna som styr Eikonerna. Permanent ekonomisk rådgivare Hugo Kupka, "en gång en icke namngiven fotsoldat i den republikanska armén, hans uppvaknande som den dominerande Titan Eikon drev honom till frontlinjen för Dhalmekis politik." I denna maktposition strider han mot sitt folks höjdpunkt och styr folkets vilja. Titan är den långe killen i trailern, den som ser ut att vara nio fot lång.

Under tiden är en av de andra Eikonerna, Garuda, under kontroll av Benedikta Harman. Hon är på ett uppdrag att hitta en andra Fire Eikon och du kommer att gå med henne på detta uppdrag som Clive Rosfield. Harman uppenbarligen "förvandlade sina talanger för svärdsförmåga och underdrift till att befalla Waloeds elitintelligens."

Trailern visar också upp ett extremt aktivt stridssystem. Jag ska erkänna att jag inte är en ivrig Final Fantasy-spelare, så dessa är till stor del turbaserade enligt min mening (jag vet att de inte har varit det på ett tag), men till och med jag blev förvånad över hur fria de var. de verkade vara striderna som visades i trailern. Det ska bli intressant att se Square Enix säga mer om hur strid fungerar i Final Fantasy 16.

Vi måste dock vänta lite för att få tag på spelet, eftersom Final Fantasy 16 inte kommer att släppas förrän sommaren 2023.