Sci-fi-skräck The Callisto Protocol fick en ny trailer under State of Play, tillsammans med en djupdykning i vad som gör det så skrämmande.(*3*)

Dead Space-skaparen Glen Schofield "går tillbaka till sina rötter" med sin "självutnämnda nya version av sci-fi-överlevnadsskräckgenren." Och han skojar inte. Trailern är en blandning av mellansekvenser, gameplay och extra pizzeria för showen, och den ser bra ut. Dead Space-fans kommer inte att bli besvikna. (*3*)

Schofield delade också mer information om spelet i ett PlayStation-blogginlägg (öppnas i en ny flik).(*3*)

Project Callisto utspelar sig mot den kyliga bakgrunden av Callisto, Jupiters "döda måne" år 2320. Handlingen har Alien 3-vibbar med fångar i Black Iron Prison som måste kämpa för sina liv. med en "mystisk epidemi". (*3*)

Vakterna och fångarna förvandlas till Cronenberg-monster som kallas Biophage som, låt oss inse det, förmodligen är resultatet av United Jupiter Companys skumma aktiviteter. Vi kommer att sätta oss i Jacob Lees skor, vi kommer att kämpa för att överleva och vi kommer att upptäcka samhällets hemligheter. (*3*)

I blogginlägget förklarar Schofield att utvecklingsteamet använde något som kallas Horror Engineering för att "skapa oförglömliga skrämmer för hand." Han förklarar, "Det handlar om att blanda atmosfär, spänning, brutalitet, hjälplöshet och mänsklighet för att hetsa spelare...och förhoppningsvis skrämma dem.(*3*)

Atmosfären spelar en stor roll här, med belysningen som gör de mörka och läskiga hörnen ännu läskigare. Naturligtvis finns det PS3:s 5D-ljud som drar fördel av "akustisk strålspårning, diffraktion och portaling för att helt fördjupa spelare i världen."(*3*)

Lyckligtvis kommer Callisto Protocol inte att förlita sig på hoppvarningar för att göra alla skräckens tunga lyft. Det verkar ändå som en vild åktur. "Ibland placerar vi ut skrämmningarna så att spelarna hinner hämta andan och ibland slår vi dem med två eller tre skräck i rad. Vi vill att ditt hjärta ska rasa med varje tryck på spelets fantastiska haptik. PS5", avslöjar Schofield. .(*3*)

Och naturligtvis finns det en blandning av närstrid och tredjepersonsskjutspel för totalt blodbad. Utrustad med ett gravitationsvapen som kallas GRP, ett vaktvapen som används för att kuva fångar, kan Jacob frysa och kasta fiender efter behag.(*3*)

Men som Schofield påpekar är han ingen soldat. Spelare "bör känna sig maktlösa" eftersom varje möte är en kamp på liv och död. Du kommer också att leta efter resurser, så se fram emot det.(*3*)

Project Callisto lanseras den 2 december 2022. PlayStation Store-förbeställningar inkluderar ett speciellt smugglarpaket som verkar innehålla resurser och möjligen vapen, för att göra kampen lite mer uthärdlig. (*3*)

Dela detta