Efter att ha hänvisat till Jony Ives lookbook har Pro-Ject avslöjat en helt vit version i begränsad upplaga av sin mellanklass Debut PRO skivspelare.

Den ursprungliga versionen av Debut Pro från det österrikiska företaget lanserades förra året som en efterföljare till dess audiofilvänliga Project Debut Carbon Evo.

Precis som med originalet har Debut PRO i begränsad upplaga en precisionsskiva av aluminium med TPE-dämpning och höjdjusterbara metallben.

Förutom den väsande finishen är den enda stora skillnaden mot den ursprungliga satinsvarta modellen en förinstallerad Ortofon 2M vit patron istället för den röda 2M.

Förutom att förinstallera patronen, innehåller Pro-Ject även ett dammskydd och Pro-Ject Connect-IT E phonokabel.

Den begränsade upplagan av Pro-Ject Debut PRO kommer att börja säljas senare denna månad och förväntas kosta €699 i Storbritannien och €799 i Europa. Originalet kostade €999 i USA, så vi förväntar oss detsamma för den här utgåvan.

Närbild av Pro-Ject Debut PRO White Edition Stylus

(Bildkredit: Pro-Ject)

Recension: Debut Pro är helvit med sin retro Apple-look

Även om Project kanske firar att det bildades på 90-talet med dessa stålfälgar i begränsad upplaga, finns det definitivt en touch av 2000-tals-chic teknik i denna finish.

Den minimalistiska designen frestade oss att associera den med Apples olyckliga iPod Hi-Fi, men låt oss vara ärliga: Den här skivspelaren förtjänar bättre än att vara förberedd på denna mullrande röra.

Den ursprungliga Debut Pro är en fantastisk utrustning som erbjuder ett stabilt och kontrollerat ljud, och denna nya look får verkligen vår estetiska stämpel av godkännande. Det är en sak för de bästa skivspelarna att satsa på en djärv färglook...det är en helt annan sak för en att bokstavligen ha all den färgen, armen och allt. Vi skulle älska att ha det här kring ett enkelt tekniskt konstverk, men det skulle vara slöseri med dess musikaliska potential.

Om du ännu inte är en vinylveteran och på väg att köpa dina första skivspelare, kolla in vår guide för hur du ställer in en skivspelare, som säkerligen kommer att få upp farten.

Dela detta