Den officiella speltiden för Thor: Love and Thunder har avslöjats, och den kommer inte att vara så lång som förväntat.

Enligt dess lista över sidor på webbplatserna AMC (Öppnas i en ny flik) och Cineworld (Öppnas i en ny flik) (som först rapporterades av The Direct (Öppnas i en ny flik)), kommer nästa Marvel-film att anlända till en timme 59 minuter. Det gör den till den kortaste Marvel Cinematic Universe (MCU)-filmen sedan Ant-Man and the Wasp, som gick på bio i juli 2018.

Inte nog med det, utan Thor: Love and Thunder är också den kortaste fas 4-posten i MCU. Doctor Strange in the Multiverse of Madness hade haft det rekordet, med den senaste Marvel-filmen i två timmar och sex minuter. Thor 4 kommer dock att ta bort den titeln från Doctor Strange 2 när den kommer i början av juli, vilket innebär att Sorcerer Supremes sista soloutträn bara hade den rollen i två månader.

Med biljetter till Thor: Love and Thunder officiellt till försäljning idag (måndag 13 juni) är det vettigt att AMC och Cineworld skulle avslöja superhjältefilmens speltid. Naturligtvis bryr sig de allra flesta MCU-fans inte riktigt hur länge de vill se en film; de kommer bara att vara glada att veta att en till är på väg. Ändå verkar det som att anmälningslistorna på båda webbplatserna är äkta, och biljetter kommer officiellt att säljas till allmänheten inom kort.

Thor-stjärnan Chris Hemsworth retade tidigare att Love and Thunder skulle komma om mindre än två timmar. Genom att gå till sitt personliga Instagram-konto (öppnas i en ny flik) för att lägga upp filmens officiella trailer den 30 maj, sa Hemsworth att filmens skådespelare och besättning kommer att "ge dig två hela timmar av denna vackra galenskap" när filmen händer. Detta satte fansens förväntningar på Thor 4:s speltid i perspektiv, där den australiensiska teaterkedjan Event Cinemas tidigare antydde att filmen skulle vara två timmar och 15 minuter lång (tack vare Reddit (öppnas i en ny flik) för "hjälp").

Thor: Love and Thunder har biopremiär den 8 juli i USA och de flesta internationella territorier. Men filmen kommer en dag tidigare till Storbritannien, den 7 juli.

Analys: Är de kortaste Marvel-filmerna här för att stanna?(*4*)

Doctor Strange 2 var en annan MCU-film som var kortare. (Bildkredit: Marvel Studios)

Detta är en intressant fråga att fundera över. Sedan släppet av Eternals i november 2021 har efterföljande Marvel-filmer fått kortare speltider än var och en av sina föregångare.

Spider-Man: No Way Home klockade in på två timmar och 28 minuter, åtta minuter mindre än Eternals körtid. Som nämnts ovan körde Doctor Strange 2 i två timmar och sex minuter (22 minuter mindre än No Way Home), medan Thor kommer att klippa Doctor Strange i Multiverse of Madness ytterligare sju minuter från teaterlängden.

Innan Eternals landade på biograferna, var MCU:s fas 4-filmer redan ute efter att raka minuter av sin speltid. Black Widow klockade in på två timmar och 14 minuter, medan Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings var färdiga och dammade av efter två timmar och 12 minuter. Båda filmerna var 45 till 50 minuter kortare än gigantiska Avengers: Endgame med dess tre timmar långa speltid. Båda var dock något längre än Spider-Man: Far From Homes två timmar och nio minuters speltid.

Så vid första anblicken ser det ut som att Marvel Studios vill dominera sitt filmiska utbud. Nåväl, ur ett tidsperspektiv i alla fall. Om inte en kommande MCU-film är baserad på ett superhjältepartnerskap, som The Avengers eller den ryktade Thunderbolts-filmen, behöver Marvel-filmer inte vara längre än två timmar. Detta gäller särskilt för karaktärer som får en uppföljare eller två, som Thor, Doctor Strange eller Spider-Man. Dessa superhjältars ursprungsberättelser är nu väletablerade; de behöver inte senare poster i sin MCU-resa för att vara långa affärer.

Naturligtvis kan nya karaktärer, som Shang-Chi and the Eternals, till exempel, behöva filmer med längre speltider för att introducera dem ordentligt för publiken. Så det ska bli intressant att se om de kommande omstarterna av Marvel's Blade och Fantastic Four-filmerna har körtider som överskrider tvåtimmarsgränsen. Men eftersom de flesta av studions kommande filmer, inklusive Black Panther: Wakanda Forever, är uppföljare, behöver ingen av dem klocka in på mer än två timmar. Vi får se om det är fallet när dessa filmer släpps ordentligt.

Dagens bästa Disney+-erbjudanden

Dela detta