Djupa svärta och supersläta rörelser kommer att visas med JVC:s nya serie av 4K OLED-TV.

Tillgängliga i 55-tums och 65-tums alternativ, de nya TV-apparaterna i 9200-serien är inställda på att erbjuda upp till 120Hz uppdateringsfrekvenser och har HDMI 2.1-anslutning för att konkurrera med de bästa 120Hz-TV:erna som finns tillgängliga idag.

Tillsammans med ett Auto Low Latency (ALLM)-läge som automatiskt växlar till TV:ns lägsta latensinställning (en nyckelfunktion för de bästa TV-apparaterna för spel), finns det också Dolby Vision-stöd med TV-apparater som kör den senaste versionen av systemet. Googles Android TV fungerar systemet.

Samtidigt syftar en ny SuperResolution-funktion till att skärpa och förbättra sub-4K-bilder, med hjälp av JVC:s Micro Dimming-algoritm för att ytterligare förbättra det dynamiska kontrastförhållandet.

Vid sidan av dessa lovande bildfunktioner verkar 9200 också ha starkt ljudstöd, med inbyggt stöd för Dolby Atmos och DTS Virtual, medan HDMI-portarna kommer att ha eARC, vilket kommer att tilltala alla som vill ställa in den bästa TV:n de kan kan. . ljudfält

Det finns mycket att beundra med designen också, med TV-apparaterna som har en ramlös infattning tillsammans med ett elegant vridbart stativ för justering av betraktningsvinklar.

Även om det för närvarande inte finns någon prislapp tillgänglig för dessa nya modeller, med dessa specifikationer och JVC traditionellt är ett konkurrenskraftigt prismärkt märke, förväntar vi oss att dessa nya OLED-TV-apparater kommer att flytta till fyndområde med tanke på funktionerna.

Nu till de dåliga nyheterna: tillgängligheten för 9200-serien verkar vara begränsad till ett fåtal utvalda europeiska länder. TV-apparaterna tillverkas av den turkiska bildskärmsjätten Vestel, som licensierar varumärket JVC, men den licensen verkar inte sträcka sig ens till hela Europa, exklusive Storbritannien, Frankrike och Norden.

Så det är frustrerande för oss i USA, Storbritannien, Australien och bortom... men det är fortfarande en glad dag för Tyskland, Spanien och Nederländerna eftersom 9200-serien förväntas komma ut på hyllorna i dessa länder nästa månad.

(Bildkredit: JVC)

Analys: Nya OLED:er är ett fynd för europeiska biobesökare

JVC var synonymt med att erbjuda fantastisk teknik till bra priser på den tiden, så det är bra att se att det återuppståndna varumärket kopplas till vad som verkar vara ett välspecificerat utbud av nya OLED.

Vi har fortfarande många frågor att ställa, när det gäller generationen av LG Display-paneler som används, om 9200-serien kan göra 4K 120Hz via HDMI, och naturligtvis dess pris.

Men med den första informationen vi har och vad vi vet om JVC:s vanliga priser kan dessa nya TV-apparater vara svåra att slå - det är synd att få av oss har turen att få tag på någon av dem. Kanske kommer det att förändras, men med hur tv-branschen fungerar verkar det osannolikt.

Dela detta