Volvos dotterbolag Polestar har retat ankomsten av sin första elektriska SUV, Polestar 3, och det ser ut att kunna bryta ny mark för självkörande teknik.

Polestar 2023, som är planerad att presenteras officiellt i oktober innan den rullas ut till kunder i "tidigt 3", kommer att försöka konkurrera med Tesla Model X, Audi e-tron och Mercedes EQS SUV i utbuds- och prestandaavdelningarna, men bilen de har också ett potentiellt marknadsledande autonomt motorvägskörningssystem.

Drivs av en "först i klassen LiDAR-sensor" och "NVIDIA centraliserad datorkraft", kommer premium-SUV:n att dra nytta av samma självkörande teknologi som Volvos kommande XC90 SUV för att ge förare möjligheten att köra i hög hastighet. nästan nej mänsklig input. Funktionen kommer dock att komma "med tiden" och kommer att bli föremål för ständiga liveuppdateringar när väginfrastruktur och transportlagstiftning kommer ikapp.

I en 2020-intervju med The Verge (öppnas i en ny flik) utvecklade Volvo CTO Henrik Green detta så kallade Ride Pilot-system, och sa att bilar utrustade med mjukvaran som var under utveckling inte skulle ha behövt samma vårdnivå. som andra fordon som redan gör anspråk på att stödja autonom körning.

Green nämnde Teslas autopilot och Cadillacs Super Cruise-funktion som exempel på system som fortfarande kräver att förare "förblir informerade" om de behöver återta kontrollen över sina fordon. 90 XC2022 SUV (och därmed Polestar 3), sa han då, kommer att använda en avancerad LiDAR-sensor för att eliminera behovet av intervention.

"Snart kommer din Volvo att kunna köra självständigt på vägar när bilen fastställer att det är säkert att göra det", säger Green i ett pressmeddelande (öppnas i en ny flik) som tillkännager Volvos partnerskap med tillverkaren Luminar LiDAR. "Vid den tidpunkten tar din Volvo över köransvaret och du kan slappna av, ta blicken från vägen och släppa ratten."

Interiören i Polestar 3 liknar den i Polestar 2 (Bildkredit: Polestar)

Allt det låter bra i princip, och Volvos engagemang för hyperprecisa LiDAR-sensorer över kamerabaserade skanningssystem (den typ som föredras av Elon Musks biltillverkare) tyder på att Polestar 3 och nya Volvo XC90 verkligen skulle kunna uppfylla sitt löfte om autonom körning.

I praktiken kommer dock förarnas förmåga att använda Volvos Ride Pilot-system att bero på livskraften på själva motorvägarna, och märkesoberoende mjukvara kommer sannolikt inte att förbättras på Teslas motsvarighet direkt.

Volvo självt har också erkänt att vägen till full fordonsautonomi kommer att ske gradvis, med luftuppdateringar som levereras till dess kommande fordon som "kommer att utöka de områden där [dessa bilar] kan köra [själv]."

Så i verkligheten är en verkligt autonom Polestar 3 flera år bort, men det är verkligen lovande att se en annan stor biltillverkare förbereda sina fordon för en autonom framtid.

Som nämnts förväntas Polestar 3 rulla ut i början av nästa år, även om företaget också har en annan SUV, Polestar 4, och en sportsedan, Polestar 5, på gång för 2023 respektive 2024. Vi kommer att dela mer information om alla tre modellerna när de officiellt presenteras.

Dela detta