Även övernaturliga monsterjägare behöver en ledig dag. I The Witcher 3 spenderar Geralt och Roach mycket tid på att korsa kontinenten, men oavsett vart deras äventyr tar dem, verkar det alltid finnas någon varm och mysig plats där man kan hänga upp stövlarna, få stenblickar, lokalbefolkningen och fastna. i en del av Gwent. .

Att bygga din kortlek och samla nya kort är en så populär spelaktivitet i en av de bästa RPGs genom tiderna att CD Projekt RED har skapat en dedikerad spin-off i Gwent: The Witcher Card Game.

"Kartorna som kommer att släppas 2023 kommer att vara de sista nya tilläggen till kartpoolen", sa spelchefen Vlad Tortsov i en färdkarta från 2023 (öppnas i en ny flik). "Det är en ganska betydande förändring."

Men det är inte slutet på spelet.

grönare betesmarker

"Vi planerar inte att släppa några nya kort efter 2024," sa Tortsov. "Vi planerar i princip att stänga kortpoolen [2023] med varje idé vi ville lägga till och varje mekaniker vi ville se. Detta skulle också inkludera ett slut på utvecklarnas input angående pågående balansändringar som var en del av deras strukturerade uppdateringar.

"Vi känner att den här befintliga kortpoolen kan förbättras när det gäller meta-genomförbarhet, [så] det finns inte längre ett behov av att införa rotation. Med detta fasta antal kort i Gwent kommer vi att göra allt vi kan för att se till att det är i bra metaform.

På frågan om det innebar att Gwent, som ett spel, skulle läggas i frysen, avfärdade Tortsovi omedelbart den idén.

Lagets "okonventionella lösning" för att hålla igång spelet efter deras pensionering är att lägga framtiden för metan i spelarnas kapabla händer.

(Bildkredit: CD Projekt RED)

Världen i dina händer

"Vi vill ge Gwent-gemenskapen de rätta verktygen och möjligheterna för att driva balansförändringar i spelet i framtiden."

Detta innebär att spelare, oavsett deras erfarenhet av spelutveckling eller kodning, kommer att kunna göra ändringar på kartorna genom själva Gwent-klienten. Dessa kanske inte är lika robusta som CD Projekt REDs utvecklingsförändringar, men när det gäller att upprätthålla balansen i metaspelet kommer de att se till att "spelare kan interagera med spelet genom att inte bara spela det, utan också bestämma vilken väg de ska gå." gå till". ” från kortnerfar till buffs med mera.

Även om detta kan verka skrämmande för många, verkar Pawel Burza, kommunikationschef för CD Projekt RED, övertygad om att det är rätt drag. Eftersom alla förändringar skulle komma inifrån kommer spelare sannolikt att uppleva de bästa snabbkorrigeringarna som kommer att gynna dem och resten av deras community.

"Vi [som utvecklare] tittar på det från ovan," säger han, "men när det kommer till spelare som spelar spelet [kommer de att ha en nivå av] personligt engagemang som får dig att favorisera eller ogilla vissa arketyper.

Mört ligger på toppen av ett hus, dess naturliga livsmiljö.

(Bildkredit: CD Projekt Red)

Tortsov och Burza var "delvis inspirerade" av spel som gav deras spelarbas en större känsla av kontroll. "De spelen som fastnar är de som är gemenskapsdrivna", är de överens.

CD Projekt Red kommer dock inte att ta semester genom att släppa kontrollen över Gwent. Han ser ut att rensa tallriken för att fokusera på fem nya projekt som tillkännagavs i år, inklusive en Witcher-omstart och en Cyberpunk 2077-uppföljare. Ett av spelen som också utspelar sig i The Witcher-universum kommer att innehålla multiplayer-element och världar i världar. – mer än tillräckligt för att laget ska komma överens när de är klara med Gwent-kartuppsättningen.

Kortteamet skulle naturligtvis också kunna arbeta med andra kortspelsprojekt. Förmodligen kommer The Witcher 4 trots allt ha sin egen version av Gwent.

Släppt 2017 kommer nästa år att markera sex år med Gwent: The Witcher Card Game. Det är vettigt att CD Projekt Red skulle vilja skydda spelets etablerade community samtidigt som det ger plats för något ännu mer spännande på den inte alltför avlägsna horisonten.

Dela detta