Ny forskning från CRM-jätten Salesforce (öppnas i en ny flik) tyder på att en alarmerande andel brittiska arbetare saknar förtroende för sina digitala förmågor, trots att de rankar digital kompetens som den viktigaste för framtidens arbetskraft.

Rapporten följer Storbritanniens Autumn Statement, där kanslern "åtog sig att göra Storbritannien till "världens nästa Silicon Valley", enligt Salesforces vd Zahra Bahrololoumi.

Studien av mer än 2000 33 personer säger att arbetare skyller på sina nuvarande arbetsgivare för deras bristande kompetens, där 48 % säger att deras jobb inte erbjuder tillräckliga möjligheter till avancemang. Nästan hälften (XNUMX%) av deltagarna ville ha en möjlighet till digital utbildning i skolan.

Digitala färdigheter i Storbritannien

Trots att de är täckta i skolor över hela Storbritannien i varierande grad, anser Salesforce att nästa generation av arbetare (för närvarande i åldern 13-18 år) saknar medvetenhet om vikten av digitala färdigheter, vilket rankar dem på sjunde plats.

Salesforce fann också att ojämlikhet mellan könen fortfarande är ett problem som måste åtgärdas inom tekniken, med IT-jobb på femte plats för pojkar och inte ens bland topp 10 för flickor.

”Det är särskilt oroande att dagens skolbarn fortfarande inte ser digital kompetens som en prioritet för deras framtida karriärer. Vi misslyckas med nästa generation och behöver omgående utbilda föräldrar och barn om vikten av digitala färdigheter på alla nivåer, säger Bahrololoumi.

Lösningen, enligt Salesforce, är ett samarbete mellan industri, utbildningsleverantörer och utbildningsinstitutioner för att skapa en nationell plattform för digital kompetens online. För att kicka igång tillkännagav han ett bidrag värt mer än 1,1 miljoner pund för att stödja utbildningsprogram i Storbritannien.

Dela detta