Som en del av dess XNUMX-årsjubileum lanserades officiellt omdesignen av Google Nyheter med ett större fokus på tillgänglighet och anpassning.

Google säger att omdesignen (öppnas i en ny flik) "inspirerades av feedback som [de] fick från läsare", eftersom skrivbordswebbplatsen syftar till att göra det lättare att komma ikapp med nyheterna. Toppartiklar kommer att ha en större miniatyrbild och artiklar bifogade bredvid dem för olika typer av täckning.

Nya Google Nyheter (Bildkredit: Google)

omorganiserade sektioner

Omedelbart när du öppnar Google Nyheter på datorn kommer du att hälsas med dagens bästa berättelser med en lokal nyhetssektion (inte längre gömd bakom menyer) och personliga val till höger. Du kan lägga till flera platser till dina lokala nyheter om täckning i en stad inte räcker för dig. Och menyraden som tidigare fanns på vänster sida är nu flyttad till toppen av sidan.

När du bläddrar igenom de första avsnitten kommer du att stöta på Dina ämnen, som är sex olika kategorier som du kan välja bland ett urval av åtta. Dessa inkluderar teknik, underhållning, affärer och sport.

Efter det har du det som utan tvekan är den största förändringen: den nya sektionen Faktakontroll. Tidigare var berättelser under Fact Check hänvisade till att bara vara en faktakontrollerande organisation som PolitiFact. Nu kommer titlarna med ett påstående som har verifierats. Till exempel kan man hävda att president Joe Biden lagt sitt veto mot ett visst lagförslag. Utöver det kan du se en faktakontroll från PolitiFact som indikerar att påståendet är sant, falskt eller till och med ändrat.

Nedan finns avsnittet Beyond the Front Page för fler offbeat-berättelser och till och med djupgående artiklar från teknikföretag.

Förnyelsen är ute nu och kommer att vara "tillgänglig i mer än 125 länder och 40 språk", inklusive en återgång till Spanien (öppnas i en ny flik) som inte har haft Google Nyheter på ungefär åtta år. Google hävdar att detta berodde på en upphovsrättslag som hindrade dem från att verka där, men lagen har ändrats sedan dess.

Du kan gå till Google Nyheter just nu och klicka på "Testa" högst upp för att uppgradera till den nya designen. Om du vill gå tillbaka till den gamla stilen öppnar du menyn Inställningar och avmarkerar rutan bredvid "Börja använda nya Google Nyheter".

Analys: rörigt utseende

Det är svårt att säga om folk kommer att gilla omdesignen eller inte. Nya Google Nyheter har varit på gång sedan maj, då vissa upptäckte det av en slump. Till en början accepterade inte alla redesignen. Vissa tyckte att den var för designad med för stora rubriker.

Google News är mer som en tidning nu med rubriker och bilder på ett litet utrymme. Trots ett rörigt utseende kanske vissa uppskattar fokus på lokala nyheter och förnyad faktagranskning. Desinformation är trots allt fortfarande ett hett ämne.

På tal om falska nyheter förbjöd Google nyligen deepfake-projekt från sin tjänst Collaboratory. Trots vår undersökning vet ingen exakt varför Google tog beslutet.

Dela detta