El reconocimiento facial pronto sera opcional para las agencias gubernamentales

Identitetsverifieringsföretaget ID.me har meddelat att det kommer att göra verifiering av ansiktsigenkänning frivillig för statliga partner i det offentliga området.

Det Virginia-baserade företaget skapade nyligen rubriker efter att IRS avslöjade planer på att kräva att amerikanska skattebetalare skickar in en videoselfie för att skapa ett konto på sin webbplats. Men efter motreaktioner från medborgare, integritetsförespråkare och lagstiftare har den statliga myndigheten backat från dessa planer.

I ett pressmeddelande förklarade skaparen och chefen för ID.me, Blake Hall, att företaget nu kommer att erbjuda anställda i det offentliga området som arbetar för regeringen ett nytt alternativ för att verifiera sin identitet, och sa:

"Vi har hört feedback om ansiktsigenkänning och gör denna viktiga förändring och lägger till ett alternativ för användare att kolla direkt med en mänsklig agent för att säkerställa att användarna har ännu mer valmöjligheter och kontroll över sina personliga uppgifter."

Det är inte ett biometriföretag.

ID.me kommer nu att ge myndighetsanställda möjligheten att verifiera sin identitet med en specialiserad mänsklig agent istället för att behöva skicka en videoselfie.

Samtidigt kommer var och en av företagets användare från 1 mars att kunna radera sina videoselfies eller fotografier. Detta är goda nyheter för om ID.me skulle uppleva ett dataintrång eller till och med en dataläcka, kan anställda som använde sin identitetsverifieringstjänst löpa stor risk att bli förfalskade av det faktum att cyberbrottslingar skulle ha tillgång till mycket av din identitet . Din personliga information.

I sitt pressmeddelande påpekade ID.me också att det är ett identitetsverifieringsföretag och inte ett biometriföretag. Hittills har företagets utbildade agenter redan verifierat identiteten på mer än tre miljoner amerikaner, inklusive internationella, hemlösa och obankade användare. Under hela pandemin har brottsbekämpande myndigheter och myndigheter också använt ID.me-tjänster för att förhindra brottslingar från att begå arbetslöshetsbedrägerier.

Även om IRS har försummat sina planer på att införa identitetsverifiering för amerikanska skattebetalare, kan den statliga myndigheten ändra kurs i framtiden.

Via Gizmodo

Dela detta