En annan dag, en annan Tesla-berättelse, men den här gången är nyheten mer underhållande än kontroversiell. I ett samtal nyligen på Twitter bekräftade Teslas vd Elon Musk sin avsikt att kombinera en av biltillverkarens laddstationer med en restaurang och en drive-in-teater.

Idén tog åratal att komma igång, och nu verkar det som om den ursprungliga platsen har flyttats, men Musk har uppenbarligen inte gett upp Supercharger-multiplex-konceptet.

Idén kom först 2018, när Musk twittrade att Tesla skulle "sätta upp en gammaldags rocker, rullskridsko, drive-in restaurang" i en Supercharger i Los Angeles.

På den tiden verkade det fånigt, men biltillverkaren gick vidare med tillståndsansökningar för projektet. Det bör noteras att de faktiska byggplanerna inte visade en restaurang eller självbetjäningsskärm på superchargerns plats i Santa Monica, Kalifornien.

Jag installerar en gammaldags drive-thru-, skateboard- och rockrestaurang på en av Tesla Superchargers nya platser i Los Angeles den 7 januari 2018.

Se mer

Vill du ha pommes till det?

Projektet har varit långsamt, med slagsmål om regler och potentiella problem med pandemin. Tesla slutförde nyligen den första fasen av projektet, men den utlovade restaurangen och drive-thru-installationen har ännu inte kommit.

Nu antyder Musks tweets att en "futuristisk pengar/drive-in" är planerad för Hollywood-området istället för Santa Monica, och istället för det ursprungligen planerade retroupplägget.

Electrek delade bilder från en av sina läsare som visar en fullsatt och upptagen Santa Monica Supercharger-station, men än så länge är en foodtruck det enda sättet att tillhandahålla en måltid på plats. Ändå, med sitt ägande av en parkeringsplats i anslutning till utrymmet, har Tesla utrymme för att rymma projektet.

Att kombinera underhållning och middag med en laddningsupplevelse för elbilar är en smart idé, men för Tesla-ägare kan flytten skapa mer frustration när de hittar en öppen laddare.

Användare klagar redan över Tesla-laddartrafiken i södra Kalifornien, och biltillverkaren öppnar upp sitt laddningsnätverk för ägare av andra elbilar, vilket betyder att mer kapacitet är avgörande.

Att ha möjlighet att äta och titta på en film innebär att människor kan stanna vid laddningsstationer under längre perioder, vilket gör det svårt att hitta en öppen laddare.

Som sagt, ett mellanmål och en film låter inte som dåliga saker medan du väntar på att din bil ska laddas.

Dela detta