Intel Raptor Lake alcanzara un increible aumento de 6 GHz

Intels nya Core i9-13900KS, som kommer att vara en ny version av Raptor Lakes flaggskeppsprocessor, en processor som kan öka till 6GHz direkt utan överklockning, kan bli mer än 20% dyrare än nuvarande 13900K.

Som VideoCardz (öppnas i en ny flik) noterade kommer det via en tweet från hårdvaruläckaren @momomo_us som upptäckte 13900KS och andra inkommande Raptor Lake-processorer, listade på återförsäljaren PC Canada (öppnas i en ny flik). (Behåll din skeptiskhet). huvudet på plats, naturligtvis).

13900KS är prissatt till C€ 927, och jämfört med priset på den befintliga 13900K från samma återförsäljare, är det en prishöjning på 22 %.

Ett gäng andra Raptor Lake-processorer listas och prissätts här, modeller som tidigare har läckt ut (faktiskt av Microsoft). De inkluderar Core i3-13100 i andra änden av spektrumet från 13900KS, en fyrkärnig processor prissatt till C€ 207 (eller € 170 för 13100F, vilket är varianten som tar bort den integrerade GPU för att ytterligare minska kostnaderna) . ). ).

Analys: Se upp för farorna med skuggpriser

Intel kommer att introducera dessa nya Raptor Lake-processorer på CES 2023, som inte är så långt borta nu. Core i9-13900KS och andra 13:e generationens modeller som dyker upp hos denna kanadensiska återförsäljare är ett lockande förslag på att de skulle kunna hamna på hyllan snart efter processorernas första avslöjande. Vi kommer vanligtvis att se nya modeller presenteras en tid innan de börjar säljas, men det är en indikation på att väntan på ytterligare Raptor Lake-kisel inte kommer att vara lång.

När det gäller de faktiska priserna är dessa troliga platshållare, vilket ofta är fallet när pre-release-chips dyker upp hos återförsäljare tidigt, så ägna inte för mycket uppmärksamhet åt de angivna prislapparna.

Med det sagt kan det vara en rimlig grov guide för vilken typ av premie man kan förvänta sig för 13900KS över 13900K. I den höga delen kommer du alltid att ha en stor buckla i plånboken, särskilt när ett chip som "KS"-versionen av ett Intel-flaggskepp kommer ut, så ytterligare 20 % kanske inte är ett orealistiskt förslag. . Med tanke på att 13900K fortfarande säljs för runt $700 i USA, även om Black Friday-rabatter har minskat det lite hos vissa återförsäljare, kan det göra att 13900KS ser ganska fantastisk ut.

Om vi ​​antar att det är den typen av extra utgifter på korten, är det värt att betala för vad som i huvudsak är en extra 200MHz-boost över 13900K? Tja, det är definitivt diskutabelt, och det återstår att se hur 13900KS kommer att prestera när det gäller det råa grymtet den kan uppbringa och hur det kommer att påverkas av temperaturer och strypning (även om kyllösningen som används också kommer att spela in här, självklart).

Men entusiaster som vill ha det bästa (den nischmarknad som KS-modellen riktar sig till) kommer förmodligen att sträcka ut eventuella extrakostnader utan alltför stora svårigheter. Låt oss inse det, det är människorna som köper Nvidias nya Lovelace GPU:er som är mycket dyrare än till och med 13900KS.

Dagens bästa processoravtal

Dela detta