Även om Wear OS 3 tillkännagavs 2021, har vi sett väldigt få smartklockor som kör detta bärbara OS hittills, och ingen från Fossil, trots att de är en av de största Wear.BONE-spelarna. Men det är på väg att ändras, eftersom företaget just har annonserat Fossil Gen 6 Wellness Edition, som kör Wear OS 3 ur lådan.

Detta kommer att göra Fossil till den första Wear OS 3-enheten och den kommer att ansluta sig till Google Pixel Watch, Montblanc Summit 3, Samsung Galaxy Watch 5-serien och Samsung Galaxy Watch 4-serien för att köra den senaste versionen av operativsystemet.

Så varför jämför vi det med Fitbit Sense 2 istället för någon av dessa bärbara enheter? På grund av "wellness"-delen av dess namn.

Precis som den nyligen släppta Fitbit Sense 2, betonar Fossil Gen 6 Wellness Edition hälsa och fitness; med en kompletterande hälsoapp som hjälper dig att spåra och övervaka SpO2, VO2 Max, pulszoner, konditionsnivå, sömn och mer. Kontinuerlig pulsmätning och automatisk träningsdetektering är också en del av ekvationen.

(* 2 *)

(Bildkredit: fossil)

Fossil Gen 6 Wellness Edition kommer också att ha samma pris i USA som Fitbit Sense 2, till €299 (cirka $265 / AU$475).

Bortsett från dess operativsystem och fitnessfunktioner låter det inte så spännande, eftersom det i huvudsak är en modifierad version av den befintliga Fossil Gen 6, med en något daterad Snapdragon Wear 4100 Plus-chipset.

Dess andra specifikationer inkluderar en 1,28-tums OLED-skärm, 1 GB RAM, 8 GB lagringsutrymme och ett 44 mm hölje i ett urval av svarta, silver- eller roséguldnyanser. Intressant nog, trots vissa marknadsföringsbilder som visar Google Assistant på klockan, kommer den uppenbarligen inte att vara tillgänglig vid lanseringen, och en Fossil-talesperson sa till The Verge (öppnas i en ny flik) att de inte vet när den kommer att läggas till. . Även om Amazon Alexa är tillgänglig under tiden.

Om du gillar ljudet av Fossil Gen 6 Wellness Edition, kommer du att kunna hämta den från och med den 17 oktober i USA och Storbritannien, utan att säga något om tillgänglighet någon annanstans. Men om du främst är intresserad av Wear OS 3 bör du snart ha massor av andra alternativ från Fossil.

(*3*)Recension: Wear OS 3 är här

Medan Fossil Gen 6 Wellness Edition kommer att vara den första Fossil-klockan som kör Wear OS 3 ur förpackningen, kommer snart en mjukvaruuppdatering för Wear OS 3 för andra smartklockor från företaget.

Vi visste redan att den så småningom skulle nå Fossil Gen 6-standarden, och nu har företaget bekräftat, enligt Android Central (öppnas i en ny flik), att den här uppdateringen kommer den 17 oktober; därför samma dag som lanseringen av Wellness-utgåvan.

Det kommer även till andra Gen 6-klockor, nämligen Skagen Falster Gen 6 och Michael Kors Gen 6. Det kommer dock bara till modeller med en Snapdragon Wear 4100 Plus-chipset; äldre klockor får inte Wear OS 3.

Men som nämnts är inte ens den styrkretsen precis ny längre, så om du inte är desperat efter en ny smartklocka kan det vara bättre att vänta på Fossil Gen 7, som troligen kommer att köra den nya Snapdragon W5 Plus, innan för att uppgradera din bärbara hårdvara.

Kolla in vår sammanfattning av de bästa smartklockorna för att se vad Fossil Gen 6 Wellness Edition står inför.

Dela detta