OnePlus 10 Pro, som de flesta flaggskeppstelefoner, är en telefon du vill se upp med. Denna tjusiga och dyra blandning av metall och glas ser inte precis robust ut, men i ett hållbarhetstest presterade den ännu sämre än de flesta avancerade telefoner.

JerryRigEverything satte telefonen genom sina steg, och den fungerade till en början hyfsat bra, tillräckligt reptålig och med skärmen som motstod även värmen från minsta låga i cirka 40 sekunder.

Men så kom flextestet, och det var här OnePlus 10 Pro inte presterade så bra. Att böja den med tryck på baksidan orsakade betydande sprickor i det bakre glaset, vilket redan är mer skada än många telefoner i detta test tar, även om enheten fortfarande fungerar vid denna tidpunkt.

Inte för länge dock, eftersom böjning av telefonen med tryck applicerat på skärmen gör att det hela snäpper på mitten, med ficklampan på men OnePlus 10 Pro slutar fungera.

Så varför är det så lätt att gå sönder? Att gräva under ytan avslöjar att vid den punkt då den gick sönder är det bara sidoskenorna som ger någon verklig strukturell integritet, och volymratten sitter på samma punkt och tar bort en del av ramen på den sidan, medan den andra sidan är tunnare än förväntad antennledning och metallram.

Så det verkar som att OnePlus 10 Pro inte byggdes så bra ur hållbarhetssynpunkt som den kunde ha varit.

Intressant nog noterar videon också att det uppenbarligen inte finns någon vattentäthetsklassificering, även om SIM-kortplatsen fortfarande har en vattentätning. Den officiella specifikationslistan för OnePlus 10 Pro nämner inte vattentålighet, men OnePlus 9 Pro var IP68-klassad, så det verkar konstigt att den nyare modellen uppenbarligen inte gör det, och det är ett annat sätt den inte gör det. Den är designad. hålla.

Analys: Bär pennfodral och undvik bakfickor

Även om den här videon ger anledning till oro, är det osannolikt att den kraft som visas här kommer att gälla din telefon, så det borde inte vara alltför svårt att undvika denna besvärjelse.

Som sagt, det finns saker du kan göra för att hjälpa OnePlus 10 Pro om du väljer att köpa den när den äntligen lanseras utanför Kina.

För det första är det självklart praktiskt att lägga det i ett fodral. Förutom att skydda mot repor och stötar kan ett fodral lägga till viss strukturell integritet till din telefon, vilket gör den mycket svårare att böja.

Utöver det kanske du vill tänka två gånger på att stoppa in den i en bakficka, eftersom vardagen är förmodligen där du är mest benägen att uppleva sånt här.

Via GSMArena

Dela detta