Klipsch tillverkar stora högtalare: I de tidiga dagarna av hi-fi var företaget känt för sina modeller i kylskåpsstorlek som, likt bioljudsystem, använde horn för att generera den maximala effekten av rörförstärkare av vakuum som var vanliga vid den tiden. Blinka framåt till nuet, och märket använder fortfarande hornhögtalare, men nu för att leverera distinkt Klipsch-ljud på Dolby Atmos soundbars.

Få människor som har hört ett Klipsch-baserat system skulle bli besvikna på dess prestanda. Men det går inte att undgå verkligheten att företagets högtalare och soundbars tar upp en stor del av vardagsrumsfastigheterna.

Ett nytt partnerskap syftar till att ändra på det, med ett pressmeddelande som Klipsch publicerade denna vecka som tillkännager "ett strategiskt partnerskap för att utveckla en ny linje av Klipsch-ljudlösningar för hemmet som innehåller teknologier från Resonado Labs."

Samarbetet med Klipsch Resonado Labs tillkännagavs vid en gemensam presskonferens. (Bildkredit: Klipsch)

Vilka är dessa Resonado Labs och vad bidrar de med? "Att identifiera en möjlighet att leverera fullfrekvent ljud i högtalare med liten formfaktor ledde till utveckling och patentering av vår kärnteknologi", säger Brian Cho, grundare och VD för Resonado Labs, i pressmeddelandet från Klipsch. Denna teknik kallas Res-Core Engine, och den är drivkraften bakom Klipsch-Resonado Labs-alliansens plan att "definiera nästa era av ljud genom att utveckla en produktlinje som är designad för att leverera högsta möjliga prestanda på ett elegant sätt." och kompakt. faktorer.”

Klipsch-högtalare och soundbars är med andra ord på väg att bli riktigt, riktigt små.

En snabb kontroll av Resonado Labs webbplats avslöjar att Res-Core är en "precisionsmotordesign med en platt röstspole upphängd mellan två parallella magneter." Dessutom "styrs motorn av ett högpresterande fjädringssystem som gör att högtalargivaren kan maximera kolvrörelsen för att trycka en stor mängd luft för den djupaste, renaste basen."

Resonado Labs Res-Core Controller Schematisk

En genomskuren vy av Resonado Labs patenterade Res-Core kompakta högtalardrivrutin. (Bildkredit: Resonado Laboratories)

Res-Core-talspolen (högtalarkomponenten som tar en förstärkares elektriska uteffekt och omvandlar den till förarvibrationer för att flytta luft) var designad för att spara maximalt utrymme, medan högtalarens fjädringssystemmotor möjliggör kompakta förare som kan leverera den typ av bas du normalt förväntar dig av mycket större högtalare.

Det fanns ingen diskussion om en faktisk produkt på en virtuell presskonferens där Klipsch tillkännagav det nya partnerskapet, även om en "Cinema One" nämndes. Detta får oss att anta att Klipsch-Resonado Labs initiala erbjudande kommer att vara en Dolby Atmos soundbar. Dessutom, en Klipsch-chefs uttalande vid evenemanget att de "vill att folk ska uppleva Klipsch-ljud men i en kompakt, nästan osynlig formfaktor", får oss att tro att nästa soundbar fortfarande kommer att använda högtalare, även om den kommer att vara betydligt mindre än företagets befintliga erbjudanden.

Analys: "Nästan osynliga" högtalare och soundbars är en välkommen utveckling

Till skillnad från de bästa 4K-TV-apparaterna, som har blivit tunnare och tunnare med åren även när skärmarna har vuxit i storlek, förblir de bästa högtalarna och ljudfälten för det mesta höga och ramiga. . Det finns undantag som Samsungs HW-S800B och nya Sonos Ray, men dessa kräver en separat subwoofer för att få tillfredsställande djup bas, vilket är särskilt viktigt för att titta på film.

Om det nya Klipsch-Resonado Labs-samarbetet producerar soundbars och högtalare som trotsar fysikens lagar och levererar fullt ljud med kraftfull bas i en kompakt formfaktor i ett stycke, kommer det inte bara att vara en teknisk bedrift, det kommer att vara ett stort steg framåt för ljud. Människor som annars skulle vara tveksamma till att lägga till en soundbar, och särskilt en subwoofer, till sin TV kommer att acceptera ytterligare ljudkomponenter.

Vi kan inte vänta med att höra "Cinema One", eller vad som kommer ut ur det här projektet. Och om Resonado Labs kan arbeta med samma magi för att förbättra de inbyggda ljudfunktionerna hos TV-apparater, kommer det att bli ännu mer fantastiskt.

Dela detta