Among Us VR, en förstapersonsversion av 2018 års succéspel exklusivt för VR-headset, kommer att innehålla närhetschatt där spelare kan diskutera vem de tror att bedragaren är utanför möten. Informationen har precis avslöjats av den senaste trailern för spelet.

Om du spelade originalspelet på PC, smartphone eller konsol vet du att även om chattalternativet i spelet är bra, är det en mycket överlägsen upplevelse att spela med vänner med röstchatt.

Att behöva hävda sin oskuld på ett Discord-samtal lägger till ett lager av nedsänkning till Among Us, och att kunna busa och bara chatta normalt är mycket roligare än textchatt. Men det här Discord-upplägget är inte felfritt, det är för lätt att läcka viktig information som att av misstag avslöja din mördare som ett spöke.

Mods som CrewLink har försökt förbättra situationen genom att introducera närhetschatt och automatiskt inaktivera spöken för levande spelare, men det är bara tillgängligt på PC och inte alla har lättinstallerade externa plugins.

Schell Games bestämde sig för att ta bort mellanmannen med Among Us VR och integrerad röstchatt i spelet.

I vår intervju med Among Us VR-projektledaren Mike Traficante förklarade han att röstchatt är mycket vettigt i VR.

Du behöver inte längre kalla till ett akutmöte för att prata med dina lagkamrater (Bildkredit: Schell Games / Innersloth / Robot Teddy)

"Among Us spelar väldigt bra och vi ville inte ändra spelet för mycket, men en stor skillnad direkt i VR är att din 360-gradersvy har begränsats till kanske 45 grader. Jag minns inte exakt hur mycket, men det är väldigt olika mycket information man måste jobba med.

Röstchatt, och i synnerhet närhetschatt mellan möten, matar tillbaka en del av denna information till spelarna, så att de kan höra världen omkring dem när de utforskar The Skeld. Men det ger dem också nya strategier för att utrota bedragare.

"Med röstchatt kan du koordinera med människor mellan möten, vilket är väldigt annorlunda än vad spelare är vana vid, eller hur? Så du kan säga något i stil med, 'Hej, jag ska gå till sjukstugan och skanna, kom igen. och titta på mig” och sedan kan folk gå och se hur skannern kontrollerar dig.

Men bedragare kommer också att dra nytta av röstchatt. De kan ligga på lur och höra intet ont anande lagkamrater passera innan de faller ner i en ventil.

En bedragare gömmer sig i en ventil i Among Us VR

Var försiktig med vad du säger i en bedragare (Bildkredit: Schell Games/Innersloth/Robot Teddy)

Men funktionen kan också hjälpa till att fånga bedragare. Mike varnade oss för att medan bedragare blir osynliga när de gömmer sig i en luftkanal, kommer de inte att tystas. Oavsett om du skrattar åt en lagkamrats skämt medan du väntar på det perfekta ögonblicket att attackera, eller tycker om att repetera dina onda planer högt, kommer du att bli överraskad.

Among Us VR kommer att släppas under "Holiday 2022" (läs november 2022 till januari 2023) och kommer att vara tillgänglig på både Meta Quest (öppnas i en ny flik) och Steam-plattformar (samt PSVR 2 när den släpps). hjälm) . Spelare kommer att kunna spela och chatta i alla VR-versioner av spelet, oavsett vilket headset de har på sig.

Dela detta