Ny Among Us VR-trailer avslöjar röstchatt i spelet – så här fungerar det

Ny Among Us VR-trailer avslöjar röstchatt i spelet – så här fungerar det

Among Us VR, en förstapersonsversion av 2018 års succéspel exklusivt för VR-headset, kommer att innehålla närhetschatt där spelare kan diskutera vem de tror att bedragaren är utanför möten. Informationen har precis avslöjats av den senaste trailern för spelet.

Om du spelade det ursprungliga spelet på PC, smartphone eller konsol, vet du att även om chattalternativet i spelet är bra, är det en mycket överlägsen upplevelse att spela med vänner via röstchatt.

Att behöva hävda din oskuld i ett Discord-samtal lägger till ett lager av nedsänkning till Among Us, och att kunna dra skämt och bara chatta normalt är mycket roligare än att chatta över text. Men det här Discord-upplägget är inte felfritt, det är för lätt att läcka viktig information som att av misstag avslöja din mördare som ett spöke.

Mods som CrewLink har försökt förbättra situationen genom att introducera närhetschatt och automatiskt inaktivera spöken för levande spelare, men det är bara tillgängligt för PC och alla har inte lättinstallerade externa tillägg.

Schell Games bestämde sig för att ta bort mellanhanden med Among Us VR och integrerad röstchatt i spelet.

I vår intervju med Among Us VR-projektledaren Mike Traficante förklarade han att röstchatt är mycket vettigt i virtuell verklighet.

En hand på väg att trycka på knappen i Among Us VR

Du behöver inte längre kalla till ett akutmöte för att prata med dina lagkamrater (Bildkredit: Schell Games / Innersloth / Robot Teddy)

"Among Us spelar väldigt bra och vi ville inte störa spelet för mycket, men en stor skillnad direkt i VR är att din 360-vy har begränsats till kanske 45 grader. Jag minns inte exakt hur mycket, men det är en helt annan mängd information du måste arbeta med.

Röstchatt, och särskilt närhetschatt mellan möten, returnerar en del av denna information till spelare, så att de kan höra världen omkring dem när de utforskar The Skeld. Men det ger dem också nya strategier för att utrota bedragare.

"Med röstchatt kan du koordinera med människor mellan möten, vilket är mycket annorlunda än vad spelarna är vana vid, eller hur? Så du kan säga något som "Hej, jag ska gå till sjukstugan och skanna, kom och titta på mig" och sedan kan folk gå och se hur skannern kontrollerar dig.

Men bedragare kommer också att dra nytta av röstchatt. De kan ligga på lur och höra intet ont anande lagkamrater passera innan de faller genom en ventil.

En bedragare gömmer sig i en ventil i Among Us VR

Var försiktig med vad du säger i en bedragare (Bildkredit: Schell Games/Innersloth/Robot Teddy)

Men funktionen kan också hjälpa till att fånga bedragare. Mike varnade oss för att medan bedragare blir osynliga när de gömmer sig i en luftkanal, kommer de inte att tystas. Om du skrattar åt en lagkamrats skämt medan du väntar på det perfekta ögonblicket att attackera, eller tycker om att högljutt repetera dina onda planer, kommer du att bli överraskad.

Among Us VR kommer att släppas under "Holiday 2022" (läs november 2022 till januari 2023) och kommer att vara tillgänglig på både Meta Quest (öppnas i en ny flik) och Steam-plattformar (samt PSVR 2 när den lanseras). . hjälm) . Spelare kommer att kunna spela och chatta i alla VR-versioner av spelet, oavsett vilket headset de använder.