Microsoft har tillkännagivit en förlängning av sin programvaruprenumerationssvit som borde hjälpa användare att bättre skydda sina olika enheter mot cyberhot.

Som beskrivs i ett nytt blogginlägg (öppnas i en ny flik), kommer Microsoft 365-kunder (öppnas i en ny flik) nu att få en tjänst som heter Microsoft Defender for Home, fakturerad som "en ny säkerhetsapplikation utformad för att hålla individer och familjer säkra . uppkopplad".

Appen tillåter användare att skydda och övervaka alla sina enheter – på macOS, iOS och Android, såväl som Windows – från en enda enhetlig instrumentpanel. Den ger också tips och råd för att hjälpa användare att ytterligare stärka sina skydd.

Microsoft defender för hemmet

Målet med den nya tjänsten är, enligt Microsoft, att ta bort komplexiteten som följer med att använda flera olika säkerhetsprodukter på flera enheter och operativsystem.

Till exempel kan någon distribuera en antivirus- och anti-ransomware-skyddstjänst på sin Windows-dator, men använda en annan produkt för att skydda mot samma typer av attacker på sin iPhone och en annan på sin Android-surfplatta.

Microsoft säger dock att detta spridda tillvägagångssätt skapar hål i säkerhetsrustningen, vilket gör omfattande övervakning nästan omöjlig.

"För att hålla sina data privata och sina enheter säkra vänder sig människor ofta till flera säkerhetsprodukter, med spridd säkerhetsövervakning och enhetshantering. Denna fragmentering gör det ännu svårare att hålla reda på växande onlinehot”, förklarade Vasu Jakkal, CVP Security Compliance, Identity and Management.

"Vi måste utveckla våra säkerhetslösningar för att möta kundernas unika behov hemma och på jobbet genom att kombinera befintlig teknik på nya sätt."

Medan vissa användare uteslutande förlitar sig på Microsofts säkerhetsprodukter, förstår företaget att många också väljer att välja alternativa tjänster, som erbjuds av företag som Norton och McAfee. Som sådan har Microsoft integrerat stöd för tredjepartsprodukter i Microsoft Defender for Home Dashboard.

Tjänsten lovar också att utöka standardskyddet för Windows skadlig kod till alla enheter, även om det inte kommer att ersätta befintliga skydd där de finns.

"Vi är stolta över att ta detta steg framåt i vårt pågående engagemang för säkerhet för alla", skrev Microsoft. "Introduktionen av Microsoft Defender är bara början på att hjälpa dig och din familj att fullt ut skydda ditt digitala liv med teknik du kan lita på."

Microsoft Defender for Home är tillgängligt nu för alla med en Microsoft 365 Family eller Personal-prenumeration, med ytterligare funktioner (som identitetsstöldskydd) som kommer vid ett senare tillfälle.

Dela detta