Olika videoströmningsplattformar har sina förespråkare, med Roku- och Apple TV-hårdvara, såväl som Googles Chromecast, som ofta får grönt ljus från kräsna tittare. Men Amazons Fire TV Sticks (och kuben och TV:n) är också stora aktörer inom streamingscenen och har den tydliga fördelen av integration med den enormt populära Amazon Alexa för allt från röstsökning till streaming.smart hemautomation.

TechRadar sköt ner Fire TV-plattformen i tidigare recensioner för att ha ett något förvirrande och reklamrikt gränssnitt. Ett annat Fire TV-klagomål: Dess sökfunktion avslöjade orelaterat innehåll och riktade också aggressivt tittarna att köpa alternativ på Amazon Prime Video. Amazon var tvungen att vara försiktig, eftersom det just har släppt en rad förbättringar som syftar till att förenkla utseendet på Fire TV-gränssnittet samtidigt som dess sökfunktion förbättras.

"De senaste uppdateringarna placerar Search and My Stuff överst på vår hemsida så att kunderna snabbt kan hitta innehåll och komma åt sina bevakningslistor, hyrda och köp", säger Joshua Danovitz, chef för Fire.TVExperience.

Vad betyder detta för tittare som förlitar sig på en Fire TV Stick, Cube eller TV för sin strömmande videoupplevelse? Det finns flera specifika förändringar att vara medveten om:

  • Ett ikonbaserat navigeringsfält ersatte textfältet som tidigare användes av Fire TV. Det ser inte bara bättre ut, det förenklar åtkomsten till viktiga funktioner som Start, Sök och Live. Den uppdaterade stapeln ger också enkel åtkomst till en användares favoritappar och personliga profil.
  • Sökning och sökning har kombinerats till en enhetlig destination för upptäckt av innehåll. Efter att ha klickat på sökikonen för förstoringsglaset förs tittarna till en sida där de kan söka efter filmer och TV-program, samt bläddra bland rekommenderade och populära innehållskategorier.
  • Den tunga biblioteksdestinationen har ersatts av den avslappnade My Stuff. Det är här tittarna kan komma åt sina bevakningslistor samt hyrt och köpt innehåll, samt söka efter nyligen släppta och regelbundet använda appar.

Jag kontaktade en talesperson för Amazon för att se om Fire TV-uppdateringen åtgärdade våra problem med annonsrörlighet. Här är svaret jag fick:

"Reklam på Fire TV har två syften. Den första är innehållsupptäckt: att hjälpa kunder att hitta nytt innehåll som de annars kanske inte hade sett. Det andra är annonsstödt innehåll, vilket gör att kunder kan njuta av mer gratis innehåll."

Amazon Fire TV gamla UI TV-skärm på bordet

Amazons gamla Fire TV-gränssnitt brukade vara rörigt. (Bildkredit: Amazon)

Analys: Är Amazon Fire TV inställd på framgång?

Om man jämför skärmdumpen av det nya Fire TV-gränssnittet överst i den här artikeln med bilden av den äldre versionen längre ner på sidan, är det tydligt att Amazon har gjort några genomtänkta justeringar. Det nya användargränssnittet är rent, förenklat och attraktivt. Det verkar inte heller rörigt med företagets eget innehåll, vare sig det stöds av annonser eller på annat sätt, och lämnar utrymme för erbjudanden från andra streamingtjänster än Amazon Prime Video.

Lever den uppdaterade sökfunktionen upp till förväntningarna? Det är något vi inte kan vänta med att se nästa gång vi stöter på en Fire TV-streamer, oavsett om det är i form av en bar, kub eller platt-TV.

För nu, låt oss bara säga att Fire TV har stor konkurrens på strömningsplattformsfronten. Speciellt Roku- och Apple TV-hårdvaran erbjuder ett mycket lättanvänt, rent skärmgränssnitt för att välja appar och bläddra i innehåll. Båda har även röstsökningsalternativ som alltid ger bra resultat. Jag är inte säker på varför någon nödvändigtvis skulle välja Fire TV framför dessa plattformar såvida det inte är Amazonas universum, som företaget starkt marknadsför genom sitt Amazon Prime-abonnemang, vilket ger dig snabb frakt utan kostnad för produkter köpta på företagets webbplats. webbplats och börja sedan streama gratis från Amazon Prime Video och Amazon Music.

En stor sak med Amazon-streamingsticks är värdet: till knappt 50 $ är flaggskeppet Fire TV Stick 4K Max prissatt konkurrenskraftigt med Rokus Streaming Stick 4K, och det är en relativ flygning jämfört med den dyra Apple TV 4K-streamingboxen från Apple. Och Fire TV Stick 4K Max snålar knappt med avancerade funktioner, och erbjuder Dolby Vision och HDR10+-stöd tillsammans med en snabb processor och Wi-Fi 6-antenn.

Integreringen av Alexa i Amazon-hårdvara ger också en inbyggd fördel jämfört med Roku för dem som vill engagera sig i automatiserade aktiviteter som belysning, temperatur och säkerhetskamerakontroll genom Fire TV Home Smart Dashboard. När du lägger ihop allt, erbjuder Fire TV-hårdvara mycket för ett lågt pris, och företagets ansträngningar för att göra användargränssnittet och söka mer neutralt och konsekvent kan gå långt mot att göra det till en stjärnspelare.

Dela detta