Netgear har meddelat lanseringen av sin senaste trådlösa åtkomstpunkt (WAP) som inkluderar WiFi 6E för att ge små och medelstora företag förbättrad anslutning.

Netgear WAX630E är en företagsklassad tri-band WAP som kan hanteras i molnet med hjälp av företagets Netgear Insight-nätverkshanteringstjänst.

Förutom att erbjuda snabb genomströmning och låg latens, stöder Netgears senaste WAP det nya 6Ghz WiFi-bandet känt som WiFi 6E. WAX630E är idealisk för företag inom tillverkning, utbildning, besöksnäring, kommunal och detaljhandel, men den kan också vara den idealiska lösningen för små företag med IT-personal.

Direktör för SMB Wireless and Product Line Management på Netgear, Doug Cheung, gav mer information om WAX630E och fördelarna WiFi 6E erbjuder för små och medelstora företag i ett pressmeddelande och sa:

"Eftersom applikationer som inkluderar strömmande 4K- och 8K-video eller virtuell och förstärkt verklighet blir mer överallt, kommer företag att behöva åtminstone fördubbla sina WiFi-anslutningshastigheter för att stödja dem. WiFi 6E ger en bred och snabb väg för att leverera den kapacitet och hastighet som krävs. Den nya WAX630E är den perfekta pårampen för små och medelstora företag.

Netgear WAX630E

Netgear WAX630E har en tri-band design som möjliggör den senaste WiFi 6E-tekniken. Som sådan kan WAX630E fungera på de bredare 160 MHz WiFi-kanalerna på 5 GHz- och 6 GHz-banden.

Alla tre banden (2,4 GHz, 5 GHz och 6 GHz) tillåter dock AX-tekniker som MU-MIMO (Multi-User, Multiple-Input, Multiple-Output) som ökar antalet samtidiga användare till en enda punkt av access (AP) kan stödja. .

Totalt erbjuder WAX630E en sammanlagd genomströmning på 7,8 Gbps för att ge klientenheter på alla tre WiFi-banden ultrasnabb internet- och intranätåtkomst.

Det finns två modeller av WAX630E tillgängliga (WAX630 E-100NAS och WAX630EP-100NAS), den förra kostar 349 € (299.99 €) medan den senare är något dyrare för 369 €. i USA ingår en AC adapter, medan WAX630 E-100NAS inte gör det. Denna WAP stöder dock Power over Ethernet (PoE), så om du väljer den billigare modellen måste du också välja en nätverksswitch.

Dela detta