Ultra Short Throw (UST) projektorer är rätt väg att gå om du vill ha en stor bild utan att ta upp mycket utrymme och du helst inte vill köpa en enorm OLED- eller LCD-TV. Philips har gett sig in på UST-arenan tidigare med sin Screeneo U3-modell, men företagets nya Screeneo U4 verkar ha en mycket bättre balans mellan budget och allmänna bekymmer.

Disponible exclusivamente para pre-pedido en Indiegogo a un precio introductorio asequible de €599/€620, el Screeneo U4, que se enviará en agosto, tiene un precio competitivo frente a algunos de los mejores proyectores portátiles que hemos revisado recientemente, como el Samsung Freestyle. y el Halo Xgimi. Similar a estos, este es un modelo DLP con un diseño muy amigable para la sala de estar, luciendo una carcasa de aluminio mate oscuro y ABS con bordes curvos. Esto lo distingue de otros proyectores UST, la mayoría de los cuales tienden a ser demasiado grandes y similares a los de un electrodoméstico.

Med tanke på det låga priset skulle jag inte förvänta mig att Screeneo U4 skulle mata ut 4K-bilder, även om denna 1080p-upplösningsmodell accepterar 4K/60Hz videoingång och kan hantera HDR10-källor. Ett kastförhållande på 0,25:1 betyder att du kan placera den 7,7 tum från en vägg eller projektionsduk för en 60-tums bild och 12 tum för en 80-tums bild. Med bara 4,8 x 3,2 x 8,8 tum och 3 pund är Screeneo U4 designad för att vara bärbar, medan dess autofokus och auto keystone-funktioner omedelbart komponerar en perfekt skarp, korrekt placerad bild efter att du lagt ner den för att se henne.

Screeneo U4:s specifikationsblad citerar ljusstyrkan hos dess LED-ljusmotor på 400 lumen. I Epsons fotspår när det gäller att tillhandahålla detaljerade specifikationer, är Philips siffror för både färg och vit ljusstyrka, vilket borde ge en verklig visuell kraft. Andra specifikationer indikerar en Rec.709 (HDTV) färgrymdstäckning på 108 % och en ljuskällas livslängd på 30 000 timmar. Ingångsfördröjningen är imponerande 30 ms för en modell som inte är designad specifikt som en spelprojektor.

Philips Screeneo U4 inclinado mostrando los puertos

Philips Screeneo U4 kompaktprojektor har två HDMI-videoingångar och Bluetooth-ljudutgångar (Bildkredit: Philips)

Ett par HDMI-ingångar på Screeneo U4 möjliggör anslutning av en spelkonsol och en Roku, Fire TV eller annan streamingenhet, medan en USB Type-A-port kan driva de senaste alternativen. Ett 2.1 x 2W 15 bilstereosystem kan fungera som ljudsystem, eller så kan du använda Screeneo U4:s två Bluetooth-utgångar för en omedelbar ljuduppgradering genom att ansluta till en extern Bluetooth-högtalare eller ljudfält eller trådlösa hörlurar (ett par av dem, om du vilja).

Recension: När det gäller projektorer kan mindre vara bättre

De bästa 4K-projektorerna i kategorin ultrakort kast (UST) erbjuder ett enkelt sätt att få in en enorm bild på 100 tum eller större i ditt vardagsrum. Och de gör det utan besväret att behöva installera en box som avger en bild på avstånd och kräver noggrann kontroll av belysningen i rummet för att uppnå bra bildkvalitet.

Si bien los beneficios de los proyectores UST, que requieren una instalación a solo unos centímetros de la pared para hacer funcionar su magia de pantalla grande, son innegables, generalmente son dispositivos poco atractivos que se parecen más a un radiador u otro dispositivo grande.

Vissa företag som Xgimi med 4K Aura-modellen tar med sin designexpertis till UST-projektorset, men Aura kostar 2800 85 €, ett belopp som är utom räckhåll för många hushållsbudgetar. Det är också vad du kan förvänta dig att betala för vissa XNUMX-tums TV-apparater, och dessa erbjuder en nästan likvärdig widescreen-upplevelse, men med betydligt högre ljusstyrka för att dra nytta av HDR-visning.

För bara $599/$620 för en 80-tumsskärm ser den kompakta Philips Screeneo U4 ut som den perfekta biljetten för avslappnat spel eller sport, eller familjefilmkväll. Specifikt är projektorn i sig diskret och ser bra ut.

Dela detta