El nuevo perfil de sueno de Fitbit te dice que

Fitbit har introducerat en ny sömnprofilfunktion för Fitbit Premium-användare, en funktion som samlar in långsiktiga sömnstatistik för att ge dig mer insikt i dina läggdagsvanor.

Funktionen är kompatibel med topp Fitbit-enheter, inklusive Fitbit Sense, Versa 3, Versa 2, Charge 5, Luxe och Inspire 2-enheter, och förväntas lanseras under veckan den 4 juli. Funktionen är utformad för att erbjuda "en ny longitudinell analys av dina sömnmönster" efter minst 14 dagars användning, och används för att "beräkna trender och jämföra dem med vad som är typiskt för din ålder och kön."

Den gör detta genom att samla in olika sömnmått under dessa två veckor, inklusive sömnschemavariationer, tid till djup sömn, störd sömn, sömnlängd, vila och REM-sömn. När den har alla dessa data kommer den att tilldela dig en av 10 typer av sömnkategorier, representerade av illustrationer av väldigt söta djur.

Sover du som en giraff under korta perioder och behöver ett kvalitetssömnschema, eller sover du som en björn, som brukar somna tidigt och regelbundet? Om det är de brännande frågorna som håller dig vaken på natten, kommer Fitbit att kunna ge dig svaren från och med den 4 juli.

Den första dagen i varje månad kommer din profil att uppdateras så att du kan se om dina mer allmänna sömnvanor har förändrats över tiden.

Analys: Hur användbart är sömnspårning?

De bästa sömnspårarna, inklusive Fitbit-enheter, är imponerande i mängden data de kan fånga. Om du har problem med att sova regelbundet, fångar Fitbit longitudinella data och hjälper till att analysera trender i din sömn och kan uppmuntra dig att göra ändringar för bättre sängläge.

Men sömnspårning är ofta lika värdelös som imponerande. Om du har varit uppe hela natten vet du att du har varit uppe hela natten. På samma sätt är det inte bra för Fitbit att berätta att du tillbringade mindre tid med att sova gott än du gjorde natten innan, eftersom det inte är ett mått du kan agera på.

Vi har redan täckt in och ut av träningsklockor och sömnspårning, men genom att sammanfatta all den komplexa informationen i stora drag, som dessa djurprofiler, och uppdatera den varje månad kan du spara onödig stress på sömndetaljer.

Claire Davies, expert sömnskribent för TechRadar, sa: "På pappret verkar Fitbits sömnprofil mer nyanserad än den grundläggande nivån av sömnspårning vi är vana vid från handledsmonterade enheter. Att ha ett bredare urval av mätvärden att dra på hjälper till att ge bättre sammanhang för din övergripande sömnhälsa.

"Men när du jämför din data med genomsnitt för personer i samma ålder och kön, kom ihåg att allt är subjektivt. Din mentala och fysiska hälsa, din sovrumsmiljö och din sängpartner kan påverka din sömn.

Du kanske är en giraff den här månaden, men gör inte för mycket av det. Nästa månad kan du bli en björn.

Dela detta