El nuevo monitor de juegos OLED curvo de LG podria

LG förbereder sig för att lansera sin nya UltraGear-böjda spelmonitor, som tar sig an Samsung i en känd uppgörelse av skärmtitaner.

Och "titan" är en bra beskrivning eftersom LG:s nya bildskärm är enorm. Du tittar på en 45-tums ultrabred bildskärm med ett bildförhållande på 21:9 och en upplösning på 1440p (3440 x 1440 pixlar). Det är i huvudsak LG:s direkta svar på Odyssey-sortimentet, men det saknas på några få områden jämfört med Samsungs erbjudande. Odyssey G9 är till exempel något större på 49 tum med ett bildförhållande på 32:9 och en upplösning på 5120 x 1440 pixlar. Men när man tittar på specifikationsbladet (öppnas i en ny flik), har den nya UltraGear-skärmen några saker som kan göra den till det bättre valet.

särdrag

Till att börja med är det en OLED-skärm (Organic Light Emitting Diode) medan G9 är QLED (Quantum Dot Light Emitting Diode). Den största skillnaden är att OLED-skärmar generellt sett har bättre bildkvalitet, vilket översätts till mörkare svarta och ljusare vita. De har också "minskad strömförbrukning [och] snabbare svarstider", vilket är mycket viktigt för avancerade spel. Detta kan vara skillnaden mellan att vinna eller förlora i vissa titlar. LG:s senaste erbjudande går ett steg längre genom att vara en av de första OLED-skärmarna som har en uppdateringsfrekvens på 240Hz och lovar en svarstid på 0,03 ms.

Nya UltraGear har också en 800R camber, vilket gör den rundare än G9, som har en 1000R camber. Detta översätter till större nedsänkning för spelare, eftersom monitorn kommer att täcka mer av deras perifera syn och minska ögonbelastningen, enligt ViewSonic. (öppnas i en ny flik)

Andra anmärkningsvärda funktioner inkluderar antireflexskydd, Nvidia G-Sync-stöd för ökad prestanda och HDR10-stöd för att säkerställa levande färger. Om du hoppas kunna få nya UltraGear i tid till jul, kommer du att bli mycket besviken. Förbeställningar startar den 12 december, men skärmen börjar inte skickas förrän den 28 december. Och eftersom OLED-skärmar i allmänhet är dyrare är priset 1,700 XNUMX €.

LG har en registreringssida (öppnas i en ny flik) för den böjda UltraGear så att du kan få besked när förbeställningar börjar.

Är det värt det?

En fråga kvarstår: är en ultrabred monitor som denna värd det? Förutsatt att du har råd säger vi ja. Att ha en 45-tums böjd bildskärm kan vara mycket användbart. Om du spelar rollspel som Final Fantasy XIV eller World of Warcraft har du mycket mer utrymme för olika UI-element, så allt är inte en katastrof. Och om du har arbete att göra har du i princip två, kanske tre fullstorleksskärmar i en. Ultrabreda bildskärmar är förvisso dyra, men deras extra användbarhet gör dem till en värdefull investering.

Var noga med att kolla in TechRadars lista över de bästa spelmonitorerna för slutet av 2022. Vi har täckt ett brett utbud av skärmar, från enorma 49-tums till billiga 4K-alternativ.

Dela detta