Medan den nya iPaden (2022) har varit en av Apples minst läckta produkter för året, börjar vi äntligen höra detaljer om nästa instegssurfplatta, och det låter redan bättre än någonsin. som förväntas debutera tillsammans med honom.

Apples fansajt 9to5Mac (öppnas i en ny flik) fick information om den kommande iPaden, uppenbarligen från samma källa som korrekt gav informationen till iPad Air 5, men som med alla läckor, ta den med en nypa salt.

Uppenbarligen kommer nästa iPad att ha en USB-C-port, vilket gör den till den senaste raden av iPads att använda denna standardkontakt, eftersom iPad Pro-enheterna var de första att ta steget tillbaka 2018. befintliga använder Lightning-porten, en proprietär Apple-teknik som även iPhones använder (och förväntas använda även för årets modeller).

Tack vare europeiska regelverk måste Apple byta sina smartphones till USB-C under de kommande åren, men man verkar ta steget med sina iPads. USB-C är snabbare att ladda och tillåter snabbare dataöverföringar än Lightning, så Apple-fans kommer förmodligen att vara nöjda.

Ett annat spännande drag är att ingångsnivån iPad uppenbarligen kommer att erbjuda 5G-anslutning på, ja, utvalda modeller. För nuvarande versioner kan du välja en Wi-Fi-version eller mobilversion, och det ser ut som att 2022-versionen kommer att ansluta till 5G-nätverk och 4G-nätverk för det mobilalternativet.

Slutligen indikerar läckan att iPad (2022) kommer att ha A14 Bionic-kretsuppsättningen, vilket inte direkt är en överraskning eftersom den förra hade A13. Så det kommer att vara lagom kraftfullt, men inte precis en iPad Pro-konkurrent.

Det finns förmodligen fler iPad-uppgraderingar som vi inte har hört talas om än, men enbart USB-C och 5G är ganska stora uppgraderingar.

Analys: hejdå Apple Pencil?

Om Apple kastar bort Lightning-porten på sin nästa iPad kommer det att bli en krusningseffekt i stylusavdelningen.

iPads på nybörjarnivå använder för närvarande den ursprungliga Apple Pencil, som kräver Lightning-porten för att ladda, men nyare USB-C-skivor använder Apple Pencil 2. Denna laddas trådlöst genom att klippa fast den på sidan av surfplattan, och den introducerades när Lightning började att gå vägen för dodo.

Om Lightning-porten så småningom tas bort från den sista iPad som använder den, kan det betyda att den ursprungliga Apple Pencil också är på väg att försvinna; trots allt kommer bara äldre versioner av kortet att kunna använda det. .

Apple Pencil 2 är bekvämare för sin laddningslösning och erbjuder även bättre tryckkänslighet, så det är inte en dålig sak, men en intressant stegförändring för Apple. Om du vill veta mer har vi en komplett guide till Apple Pencil på iPad.

Dela detta