Ytterligare en vecka, ytterligare en betaversion av iOS 15.4, och denna fjärde mjukvarubeta innehåller minst två nya funktioner.

Främst bland dem är starten på Apples åtgärder mot trakasserier, utformade för att göra det svårare för människor att spåra dig med en AirTag utan din vetskap.

iOS 15.4 betaversionen innehåller ett meddelande på skärmen för AirTag-inställningar som varnar användare att detta är ett brott i många delar av världen och att AirTag är designad för att vara upptäckbar och tillåta myndigheter att identifiera ägaren.

Förhoppningen är förstås att varningen ska avskräcka blivande förföljare, men det finns andra små justeringar också, som att ta bort möjligheten att stänga av objektsäkerhetsvarningar och förtydliga vilken typ av enhet som hittas av Find Mon, så det borde du inte få ett vagt "okänt tillbehör" någonsin igen.

Sedan lade den senaste iOS 15.4 beta till en ny "amerikansk" Siri-röst, detta är det femte amerikanska alternativet. Du kan höra ett exempel på hur det låter i tweeten nedan.

iOS 15.4 Beta 4 ändringar 🧵: Apple lägger till en femte amerikansk Siri-röst med filnamnet "Quinn" pic.twitter.com/HFQZV1oF0IFFebruary 22, 2022

Se mer

Det här verkar vara den enda nya Siri-röst som lagts till för någon region, men om du inte är nöjd med de andra fyra amerikanska alternativen kan detta vara en stor sak för dig.

Det här är de enda ändringarna som hittills hittats i denna nya beta, men det kan finnas andra justeringar som gömmer sig någonstans, och vi har redan sett massor av tillägg i tidigare iOS 15.4 betas, som Universal Control och möjligheten att korrekt använda Face ID med en mask.

Vi förväntar oss en offentlig beta som kommer mycket snart om du vill se dessa saker själv, men även den slutliga versionen av iOS 15.4 är förmodligen inte mer än några veckor bort, baserat på formuläret ovan.

Analys: en början, men inte tillräckligt

Det är bra att se Apples försök till åtgärder mot mobbning, men ändringarna som lagts till i denna beta går inte tillräckligt långt. De lägger egentligen inte till några nya funktioner, den huvudsakliga förändringen är bara en varning.

Den goda nyheten är att Apple har mycket mer planerat, inklusive förbättringar av systemlogiken för att identifiera oönskade AirTag-spårare, så att spårare kan varnas tidigare. Företaget arbetar också med en precisionsspårningsfunktion, som skulle göra det lättare för användare att hitta en okänd AirTag.

Men det finns inga ord om exakt när dessa förändringar kommer att visas, förutom en vag teaser senare i år. Så vi kanske väntar lite till.

Via AppleInsider och MacRumors

Dela detta