Den nya Virgin TV 360 set-top box kommer äntligen att lägga till Disney Plus
Virgin Media lanserar en seriös översyn av sin V6 set-top box, med introduktionen av Virgin TV 360, en hemunderhållningsbox som integrerar röstsökning., personliga profiler och mer för ett verkligt genombrott inom digitalboxstreaming.

Det finns ett nytt gränssnitt som syftar till att göra navigeringen lättare och enklare, samt en röstfjärrkontroll för att snabbt växla mellan appar. Användarprofiler kommer också, vilket innebär att du kan anpassa dina favoritappar och kanaler utan att trampa familjemedlemmar på tårna.

Den bygger på framgången med V6 set-top box, som gav stöd för Ultra HD och HDR, men lägger till smarta funktioner för att verkligen konkurrera med världen av streamingenheter och smarta TV-apparater. Du behöver dock Virgin Media bredband för att prenumerera på boxen, oavsett om du redan har det eller funderar på att skaffa ett TV/bredbandspaket.

Den nya linjen innehåller en 4K-kompatibel minibox, som kan placeras i ett annat rum i ditt hem för visning i flera rum, vilket innebär att en person inte kommer att kunna dra fördel av 360:s möjligheter.

Det är värt att notera att många av dessa smarta funktioner är tillgängliga via befintliga Alexa-aktiverade streamingenheter, som Fire TV Stick 4K, och Fire TV-plattformen får också användarprofiler inför släppet 2020. Men, den fullständiga uppsättningen av live-tv, smart-tv-appar och synkroniseringsfunktioner för flera användare/flerrum bidrar alla till en bättre underhållningsupplevelse genom Virgin TV 360.

Virgin TV 360 förväntas bli tillgänglig för nya Virgin Media-kunder (och de som uppgraderar till Ultimate Oomph-planen) före slutet av året, även om andra befintliga kunder kan ta till början av 2021 för att vara berättigade till den nya boxen.

Ett pressmeddelande säger att "The Ultimate Oomph Bundle erbjuder Virgin Medias premium-TV-paket, som inkluderar 250 kanaler inklusive alla Sky Cinema, Sky Sports och BT Sport-kanaler, två TV-set-top-boxar, M500 ultrasnabbt fiberbredband, ett SIM-kort för obegränsat antal fasta telefoner och mobiltelefoner. Finns för närvarande för €79.99 per månad. Virgin Media har också precis meddelat en hastighetsökning till 600 Mbps för nuvarande Ultimate Oomph-kunder."

Disney Plus kommer

En av de mest spännande detaljerna vi har lyckats få från Virgin Media har dock varit Disney Pluss ankomst. Disneys streamingapp lanserades i Storbritannien i mars och har hittills varit märkbart frånvarande i Virgin Media-boxarna.

Virgin Media är dock inte den enda outliern, medan Disney Plus är tillgängligt på de flesta hemmaspelkonsoler, Nvidia och Apple TV streamingboxar, Fire TV och Roku streaming sticks och Samsung och Sony TV, men du hittar det fortfarande inte på Panasonics TV-apparater.

En representant från Virgin Media sa till oss i ett uttalande att "från och med nästa år är jag övertygad om att vi kommer att ha [Disney Plus] på plattformen."

Vi fick också veta att Alexa-integrationenÄven om den inte var närvarande vid lanseringen kan den mycket väl vara på gång 2021, vilket skulle innebära att du kan ansluta din Virgin TV 360-box till smarta högtalare. Alexa som det nya Amazon Echo (2020).

Dela detta