Har du någonsin tittat på en teknik och undrat över dess miljöpåverkan? Det är en ganska laddad fråga, och svaret är troligen nej... men det hindrar inte Razer från att sätta denna information direkt på förpackningen av sin produkt som samarbetar med Ecologo, även om det tvingar dig att tänka två gånger på att köpa in den. första plats. plats.

Ecologo (öppnas i en ny flik) är ett certifieringsprogram baserat på en global hållbarhetsstandard, inklusive alla aspekter av tillverkning och frakt. Alla produkter som är certifierade enligt en Ecologo-standard måste uppfylla strikta kriterier innan de kan få märket.

Det är inte olikt hur vissa länder tydligt kommer att märka mat med ett ursprungsland, eller märka det "ekologiskt" eller "GMO-fritt" för att bättre informera konsumenterna om hur långt de behövde resa för att komma till sin tallrik och vilka jordbruksmetoder som har. gått in på att producera den.

Den är också tillgänglig för alla märken eftersom den är klassad som en internationell standardiseringsorganisation. Razer kunde helt enkelt ha tilldelat sig ett hållbarhetscertifikat från sitt eget varumärke, vilket skickar ett budskap till konkurrenter som Logitech och SteelSeries att följa efter.

Det är en osannolik dröm för alla företag att börja bära märket, men herregud, skulle det inte vara lättare att fatta hållbara beslut om de gjorde det?

Endast två produkter är tillgängliga med Ecologo vid tidpunkten för detta tillkännagivande: Basilisk V3 och DeathAdder Essential, även om vi förväntar oss att Razer planerar att implementera denna certifiering för resten av sin produktportfölj och alla framtida utgåvor.

Båda mössen valdes ut på grund av Basilisk V3:s popularitet som en av de bästa spelmössen på marknaden, medan DeathAdder Essential är ett av märkets mer prisvärda erbjudanden, och erbjuder ett prisvärt men ändå hållbart alternativ för dem som har en låg budget. budget.

Analys: Behöver du verkligen den här uppdateringen?

(Bildkredit: Razer)

Spel- och livsstilsmärket Razer är inte främmande för hållbarhetslöften, med stora kampanjer för att plantera en miljon träd och använda återvunnen havsplast för att tillverka kläder, men det här senaste initiativet har potential att skada försäljningen lika mycket som det gör.

Det här är fantastiska nyheter för spelare som redan är miljömedvetna och vill ha bättre tillgång till information så att de kan känna sig bekväma med att köpa en ny mus. Å andra sidan ökar det också medvetenheten om hur vår teknik kan påverka vår planet, vilket kan få människor att undvika att uppgradera sin utrustning.

Jag skulle säga att det inte är dåligt. Om vi ​​är mer tveksamma till att köpa glänsande nya "leksaker" till våra speluppsättningar, kommer inte bara färre perfekt bra speltillbehör att hamna på soptippen, det kan också spara pengar genom att avråda dig från att köpa en onödig uppgradering. Jag är verkligen skyldig till att köpa ny utrustning helt enkelt för estetik eller av FOMO för att ha den senaste utrustningen, samtidigt som jag har perfekt användbara produkter till hands.

Jag betonar också att miljöpolitiken inte ska få dig att känna dig skyldig eller skämmas. Razers partnerskap med Ecologo verkar mer fokuserat på att ge rätt information till sina konsumenter för att vägleda dem mot ett mer hållbart alternativ, snarare än att försöka avskräcka potentiella kunder från att köpa.

Färre köp totalt sett kan vara dåligt för affärerna, men om du tänker två gånger på att köpa en ny mus när du har en perfekt reparerbar mus i handflatan just nu, hjälper du din egen plånbok lika mycket som du är planeten. . . .

Detta är något att överväga när levnadskostnadskrisen drar ut på tiden, särskilt som den snabba inflationen till synes inte har något slut i sikte. På gott och ont måste vi antingen köpa billigare spelutrustning eller överväga att älska vår nuvarande utrustning längre för att spara några ören.

Dela detta