Naughty Dog arbetar på ett fristående spel för flera spelare, efter att ha förvandlat The Last of Us 2:s prototyp online-läge till en fullfjädrad titel.

På Summer Games Fest 2022 sa The Last of Us 2s medregissör Neil Druckmann att spelets flerspelare under utveckling förvandlades till ett fristående spel efter att ha blivit för ambitiöst. Efter två års utveckling har studions vision för spelet vuxit så mycket att de tror att titeln kan existera som en fristående enhet.

Endast ett stycke konceptkonst för spelet delades under showcasen. Den kommande multiplayer-titeln kommer fortfarande att baseras på The Last of Us-universum, och Druckmann sa att den är lika stor som något av Naughty Dogs enspelarspel. Den kommer också att ha en central scen.

(* 2 *)

(Bildkredit: Naughty Dog)

Den ännu namnlösa multiplayer-titeln kommer att innehålla en ny rollfigur med karaktärer och en stad som ännu inte har dykt upp i The Last of Us-serien. Druckmann sa att hans historia kommer att berättas på ett sätt som är unikt för spelet, och veteraner från Uncharted och The Last of Us-serierna arbetar med projektet.

Mer detaljer om den hemliga titeln förväntas släppas nästa år. Med The Last of Us 2 som nu är två år på väg är ett släppdatum 2023 inte heller helt uteslutet.

Dela detta