Sifu rörelsekontrollmodulen låter dig spela din egen kung fu-film

Sifu rörelsekontrollmodulen låter dig spela din egen kung fu-film

Sifu är ett otroligt roligt, lyhört och brutalt utmanande actionspel. Det ger dig en verklig känsla av att vara mitt i en kamp, ​​vilket kräver att du lutar dig in i tajta kombinationer för att gå segrande. Men hur skulle det fungera med rörelsekontroller?

Förvånansvärt bra, visar det sig. Modder Rudeism beslutade att det inte var tillräckligt att spela PS5- och PC-kampspelet med en vanlig handkontroll. Istället skapades en unik motion controller setup som påminner lite om det ikoniska Wii Sports boxningsminispelet (tack IGN (öppnas i en ny flik)).

Rudeism, som också hade en Fisher-Price-kontroller som arbetade med Elden Ring, delade sin erfarenhet på Twitter tillsammans med en musikvideo. Det nästan två minuter långa klippet innehåller Rudeisms rörelsekontrollhandskar, var och en utrustad med en rörelsesensor och en analog sticka.

Spelar @SifuGame med rörelsekontrollerade nävar. Heja för @goodgame_asia gör min ryggsmärta värd det 💀 pic.twitter.com/eeTcdlq0oEJjuni 19, 2022

Se mer

Klippet är en fröjd att se när Rudeism uttrycker sin förtjusning över hur rörelsekontrollern fungerar. Visar att handlingar som att kasta slag och parera fungerar som avsett. I grund och botten förvandlade det Sifu till ett fitnessspel, ungefär som det briljanta Nintendo Switch Sports eller Ring Fit Adventure.

Upplägget är inte problemfritt, men Rudeism visar hur mycket underhåll förare behöver. Vid något tillfälle måste Rudeism bryta en lödkolv för att fixa styrenhetens ledningar när rörelsekontrollerna är nere.

Rörelsekontroller kan vara mer än bara en billig gimmick

Jag älskar hårdvarufokuserade moddar som Rudeisms Sifu-kontroller, de kan verkligen piffa upp ett spel. Jag vill ha officiellt stöd för rörelsekontroll lagt till spelet; något som kan vara en möjlighet om Sifu någonsin får en Nintendo Switch-port, med rörelse som hanteras av ett par Joy-Con-kontroller.

När det görs rätt kan de valfria rörelsekontrollerna kännas som mer än bara en nyhet. Gran Turismo 7, till exempel, har ett fantastiskt rörelsebaserat alternativ som i huvudsak förvandlar DualSense till en ratt. Det tar lite att vänja sig vid, men det är förvånansvärt lyhört och väldigt roligt.

Som sagt, jag vet varför rörelsekontroller förmodligen inte finns på en Sloclap-utvecklares att göra-lista. Sifu är en brutalt tuff fighter även när man spelar på en vanlig handkontroll. Att kasta in rörelsekontroller i mixen skulle bara öka svårigheten. Detta är dubbelt fallet när du måste överväga ditt eget motstånd.

Ändå är det bra att Rudeism fick ett rörelsebaserat proof of concept för att fungera för Sifu.