Steam Deck-ägare som överväger att modifiera sin handdator för att köra en fysiskt större SSD bör inte göra det, och Valve har officiellt varnat för ett sådant tillvägagångssätt.

Valves Lawrence Yang, en designer som arbetade på Steam Deck, tog till Twitter för att varna däckägare från att köra en nyligen läckt mod på nätet som visar att den kan ersätta den fabriksinstallerade 2230 M.2-enheten med en faktor på ett större sätt. 2242 SSD.

Hej, gör inte det här. Laddarens IC blir väldigt varm och närliggande värmedynor bör inte flyttas. Dessutom drar de flesta enheter på 2242 2 m7 mer ström och går varmare än vad däcket är designat för. Denna mod kan tyckas som om den fungerar, men den kommer att avsevärt minska livslängden på ditt däck. https://t.co/Kmup1325Zov2022 juni XNUMX

Se mer

Även om det kan vara möjligt, som moddern som gjorde det framgångsrikt visade, såg de flesta människor på idén med en nypa salt ändå, eftersom du effektivt experimenterar med din dator i smyg. Alla biverkningar kanske inte är uppenbara omedelbart eller på kort sikt, men kan uppträda obehagligt vid ett senare tillfälle.

Om du är osäker gör Yangs tweet det klart att det finns flera problem med termik kring denna gör-det-själv-uppgradering, och de flesta större 2242 M.2 SSD:er drar mer ström, vilket betyder att Steam Deck kommer att värmas upp mer än dess designkonfiguration tillåter.

Summan av kardemumman är att denna mod kan "avsevärt minska livslängden på ditt däck" inte mindre.

Analys: Det förvånar väl ingen, egentligen?

Kom ihåg att det här inte handlar om att ersätta Steam Deck SSD med en annan alternativ enhet, utan mer specifikt en Solid State Drive som är fysiskt större än standardmodellen.

Varför skulle du vilja använda en större SSD? Tja, att öppna upp dina uppgraderingsmöjligheter för att inkludera 2242 M.2-modellerna ger dig uppenbarligen fler alternativ, särskilt för upp till 1 TB startlagring med ett Steam Deck på ingångsnivå, till exempel; utan tvekan ett lockande förslag vid första anblicken.

Som sagt, ett SD-kort är en lika gångbar väg i detta avseende, med liten skillnad i prestanda jämfört med att använda SSD. Att ha dina spel på systemenheten är självklart idealiskt, men SD-kortet är verkligen inte så långt borta.

Är det konstigt att det är en dålig idé att blockera en skiva som är större än designspecifikationerna tillåter? Inte riktigt, och i själva verket borde de varningar som skisserades av moddern från början ge någon paus innan de ens överväger en sådan uppgradering, varav en är att 2242 M.2 SSD-formfaktorn betyder att den tydligen fördubblar en liten kylfläns på plattformen.

Uppenbarligen var däcket noggrant designat och utan tvekan genomgått flera prototypmodeller för att balansera ekvationen kring CPU-prestanda, batterilivslängd och interna värmenivåer, så att gå från tidigare och helt enkelt sätta in en större komponent i hopp om att allt ska bli bra är optimistisk. . , minst sagt. Som vi noterade tidigare kan det tydligen fungera bra nu, men vad kommer det att vara om ett eller två år?

Parte del atractivo de este mod SSD, y por qué ganó prominencia en línea, es que es una actualización fácil que cualquier propietario de Steam Deck podría lograr, pero no es porque tú puedas, por supuesto. significa que deberías. En este caso, con una audiencia potencialmente más grande de posibles experimentadores quizás ansiosos por probar este mod, tal vez por eso Valve sintió la necesidad de moverse rápidamente para aclarar que esta es una mala idea en términos inequívocos.

Dagens bästa spelbärbara erbjudanden

Via Toms hårdvara (öppnas i en ny flik)

Dela detta