Dongelliknande DAC:er blir allt vanligare, men en ny spelarvänlig funktion i Astell & Kerns nyligen avtäckta HC3 kan skilja den från resten.

Förutom att möjliggöra högupplöst uppspelning av högre kvalitet från bärbara enheter och datorer, har HC3 ett trick i rockärmen med inbyggd mikrofonanslutning, vilket möjliggör kristallklar chatt för onlinespel, såväl som troheten hos dessa ljudeffekter. fragmenterat ljud.

Enheten har ett par högt rankade ESS ES9219MQ quad DAC-chips, som levererar högkvalitativt ljud samtidigt som den hanterar låg strömförbrukning.

Det finns stöd för ljudfiler upp till 32-bitar/384kHz PCM, inbyggd DSD256 och full MQA-rendering, så att du kan lyssna på Tidals HiFi Plus, tillsammans med ett betryggande 20Hz till 70kHz högfrekvenssvar.

3,5 mm hörlursuttaget kan ta emot antingen 3-poliga eller 4-poliga kontakter, vilket möjliggör användning av en headsetmikrofon samt in-line kontroller, medan en färgkodad LED-lampa på baksidan av enheten visar typen av källa fil bearbetas. .

Anslutning tillhandahålls via enhetens USB-C-port, med en USB-C till Lightning-adapter för de som använder HC3 med en iOS-enhet, men observera att det inte finns något inbyggt batteri - enheten drivs av din källenhet.

HC3 kostar 199 € och är redan tillgänglig på Astell & Kerns webbplats.

(Bildkredit: Astell & Kern)

Recension: Mic pass-through gör mer än en vanlig DAC-dongel

Det koreanska varumärket Astell & Kern har byggt upp ett gediget rykte för avancerade, dyra digitala ljudspelare, men den här hi-fi-dongeln markerar ett välkommet steg in i ett mer prisvärt område.

Det är dock fortfarande ett ganska högt begärt pris när det står i linje med den nyligen tillkännagivna iFi One, men den enda mikrofoningången kommer förmodligen att räcka för att skicka spelare och uppringare till A&K-konferensen.

Vi kan inte vänta på att se hur det går, men under tiden kan du ta reda på hur du förbättrar ditt ljudspel med vår nuvarande lista över de bästa bärbara DAC:erna.

Dela detta