Arkivfotoplattform Dreamstime har lanserat en ny gratis prisplan och ett nytt sätt för fotografer att tjäna mer pengar på sina bidrag till sajten.

Genom att förnya sin kostnadsfria innehållsplan har Adobe Stock-alternativet också möjliggjort fler sätt att stödja innehållsskapare på webbplatsen, med användare som kan ge tips till fotografer vars arbete de laddar upp.

spara pengar, tjäna pengar

Dreamstime ger nu användare fri tillgång till sitt bibliotek med gratis foton. Alternativt erbjuder en prenumeration på €4.99 / €4.42 obegränsade nedladdningar från katalogen med royaltyfria bilder, samt en livstids kommersiell licens.

Det är nu också enklare för prenumeranter att uppgradera till webbplatsens många kommersiella planer, och låsa upp premiuminnehåll, genom att betala skillnaden i pris snarare än att starta ett nytt abonnemang.

Företaget, som också erbjuder gratis videor, konstverk och ljudprover, sa att det förbättrade gratispaketet ger användare fler alternativ för att licensiera bilder som laddats ner från webbplatsen.

Användare kan nu också tipsa webbplatsbidragsgivare, en funktion som finns på många användargenererade innehållsplattformar. Dessa är valfria, i genomsnitt €5 till €10, även om Dreamstime säger att personliga donationer kan variera från €1 till €1,000 XNUMX. Alla tips går direkt till skattebetalarna, utan provisionsavgifter.

Enligt företaget har "byrån lagt till en belöningsmekanism för nedladdning som tillåter designers att få resonansbilder gratis och potentiellt sponsra bidragsgivare, vilket motiverar dem att skapa mer premiuminnehåll."

Att förstå att högkvalitativa stockfoton är avgörande för företag som letar efter sätt att lägga till bilder till sina tillgångar utan extra kostnad, säger Serban Enache, vd för Dreamstime.

"Eftersom högkvalitativt innehåll är mycket efterfrågat för att vara till stor del prisvärt eller gratis, gör Dreamstimes nya funktioner det lättare att komma åt gratis och ger alternativa sätt att belöna kreativa ansträngningar. Detta säkerställer att vi håller vårt löfte om att gratis förblir gratis och för alla.

Dela detta