Den nuvarande ägaren till bästa gratis YouTube-nedladdningsprogrammet är 4K Video Downloader. Detta gratisprogram skamlar många betalverktyg genom att vara annonsfritt, vilket gör att du kan spela in videor i det format du väljer och inte placera vattenstämplar på nedladdade klipp. Det låter dig till och med extrahera ljud från en video eller ladda ner en hel spellista.

Ibland behöver du dock inte mycket kapacitet. Om du letar efter den bästa gratis YouTube-nedladdaren som uppfyller de mest grundläggande kraven, som att helt enkelt spela in en video snabbt, finns det andra lättare alternativ.

De bästa gratis YouTube-nedladdarna gör det enkelt att spara YouTube-videor i vilket format du väljer, så vi har lagt det bästa på ett bekvämt ställe. Och oroa dig inte, medan dessa YouTube-nedladdare ständigt utvecklas uppdaterar vi den här guiden regelbundet så att du alltid får uppdaterade råd.

Om du är särskilt intresserad av att spela in musik från YouTube, vår guide till de bästa gratis YouTube till MP3-omvandlarna kan vara bättre för dig. Vi har också samlat de bästa gratis YouTube-videokonverterarna om du vill spela upp videor offline på en annan enhet, som en telefon eller surfplatta, samt de bästa gratis videoredigerarna för att klippa och trimma dina inspelade videor. För mer detaljerade instruktioner, kolla in vår fullständiga guide: Hur man laddar ner YouTube-videor gratis.

YouTube-nedladdare online vs. Desktop-programvara

Det finns många webbplatser du kan använda för att ladda ner youtube-videor, men vi rekommenderar dem inte på grund av deras nackdelar jämfört med datorprogramvara. För det första är de långsammare på grund av begränsningarna för fjärrservern och din dataanslutning. Många av dessa webbplatser visar också annonser för en mängd olika NSFW, eller visar miniatyrer av nyligen nedladdade videor, vilket kanske inte är lämpligt.

Onlinevideoomvandlare ger dig i allmänhet inte (om någon) mycket val när det gäller videofiler, vad gäller kvalitet eller expertformat. De låter dig bara ladda ner en video i taget, och du kan glömma att spara hela spellistor. 3D och 360-graders videor är också uteslutna, och väldigt få klarar av 4K.

Innan du använder en gratis YouTube-nedladdare måste du vara medveten om att användning av tredjepartsapplikationer för att ladda ner videor strider mot YouTubes användarvillkor, som anger att du inte kan strömma videor direkt från dess servrar. Nedladdning av videor är också en potentiell upphovsrättsintrång, såvida du inte äger videon, har tillstånd från upphovsrättsinnehavaren eller är offentlig.

WinX HD Video Converter

Den bästa YouTube-nedladdaren som för närvarande är tillgänglig är:

WinX HD Video Converter Deluxe
Av alla YouTube-nedladdare som vi har testat är WinX HD Video Converter Deluxe den mest imponerande. Det spelar inte bara in videoklipp, det kan också konvertera dem till praktiskt taget vilket format som helst, rippa DVD- och Blu-ray-skivinnehåll och låta dig bränna ditt eget. Det hanterar också 4K-innehåll med lätthet. Det är inte gratis, till skillnad från följande programvara, men du hittar inte ett kraftfullare verktyg.

1. 4K-videonedladdare

Snabb, gratis och flexibel - den mest mångsidiga YouTube-nedladdaren

Operativsystem: Windows, macOS, Linux

Stort utbud av format.

Nedladdning av spellista

Stöder 3D och 360 graders videor

Ingen ytterligare programvara tillhandahålls

4K Video Downloader är den bästa gratis YouTube-nedladdaren för snabba och smidiga YouTube-nedladdningar. Det är lätt att använda, mycket anpassningsbart, annonsfritt och inkluderar ingen extra programvara.

För att hämta en video (eller en hel spellista, så länge den inte överstiger 24 videor), kopierar du bara dess URL från din webbläsare, klickar på "Klistra in URL" och välj ett utdataformat, kvalitet och plats.

Det finns ett brett utbud av format, video och ljud, inklusive MP4 och MP3. Du kan ladda ner undertexter för enskilda videor, och det finns också stöd för 3D- och 360-gradersvideor.

Att dyka in i egenskaper gör att du kan ändra alternativ som nedladdningar med flera strömmar (att öka antalet strömmar kommer att påskynda nedladdningarna, men ökar risken för att YouTube blockerar din IP-adress) och skapa en proxyanslutning.

Genom att köpa en nyckel kan du ladda ner längre spellistor och undertextade spellistor, och för 7.95 € för en livstidslicens för tre datorer är det en bra affär, men gratisutgåvan har allt du kan önska dig.

2. WinX YouTube Downloader

Tydlig, kraftfull och väl utformad - en mycket nära finalist

Operativsystem: Windows, macOS

Stöder mer än 30 videosidor

Kan ladda ner 4K-video

Ladda ner flera videor samtidigt

Inget 360 graders videostöd

På en mycket nära sekund kan WinX YouTube Downloader ladda ner videor från alla de mest populära webbplatserna, inklusive Facebook, Vimeo och DailyMotion. Det är väldigt enkelt att använda. Klistra bara in en URL, välj ett utdataformat och kvalitetsinställningar så läggs det till i det aktuella partiet.

När du har lagt till alla videoklipp som du vill ladda ner klickar du bara på knappen "Hämta" så behandlas de alla samtidigt och sparas i destinationsmappen du väljer.

WinX YouTube Downloader kan ladda ner 4K-videor när det är tillgängligt och förlorar bara 4K Video Downloader eftersom den inte kan ladda ner 3D och 360 graders videor. Om det inte är ett problem för dig, rekommenderas denna gratis YouTube-nedladdning.

3. Någon Video Converter Gratis

Ladda ner och konvertera videor och lägg till specialeffekter

Operativsystem: Windows, macOS

Utmärkt formatstöd

Integrerad videoredigerare

Ingen batchnedladdning

Ytterligare programvara tillhandahålls

Vid första anblicken, Any Video Converter Free är en av de bästa gratis nedladdningarna på YouTube. Den enda nackdelen är att den här gratisversionen begränsar dig till att bara ladda ner en video i taget, men om du letar efter en gratis lösning är det något du kan bestämma dig för att du är nöjd med.

Det finns många videoformat att välja mellan, och till och med en grundläggande videoredigerare inbyggd i denna YouTube-nedladdare. Detta kan användas för att trimma en video du laddar ner, lägga till enkla effekter som att justera färger och lägga till överlagringstext.

Hela processen går snabbt och enkelt. Gränssnittet för någon videokonverterare kanske inte är attraktivt för alla, men det är faktiskt ett svårt val; Det är en fantastisk gratis YouTube-nedladdare i alla andra avseenden. Var försiktig med ByteFence och Yahoo-programvaran som tillhandahålls under installationen, så är du klar att gå.

4. Gratis nedladdning från YouTube

Spela in videor utan att klicka på en enda knapp

Operativsystem: Windows, macOS

Alternativ för automatisk nedladdning

Batchnedladdning

Du kan stänga av datorn när du är klar

Tre minuter för sent

Det finns inget pris att gissa vad gratis nedladdning på YouTube gör. Det är en mycket enkel och mycket specifik gratis YouTube-nedladdare som eliminerar distraktioner för att få jobbet gjort. Klistra in en URL från YouTube och du kan ladda ner videon med bara några få klick eller inga klick om du aktiverar alternativet för automatisk nedladdning.

Du kan ladda ner flera videor samtidigt om du behöver och du kan konvertera dem till flera olika format när du är på språng. De tillgängliga formaten beror på kvaliteten på originalvideon, men AVI, MP4, iPhone / iPod och MKV bör vara tillgängliga i de flesta fall. Det är också möjligt att konvertera till MP3-format endast om du inte behöver filmen också.

Det finns bara en riktig nackdel, men det är en stor sak - du kan bara använda YouTubes gratis nedladdning för att hämta klipp som är mindre än tre minuter långa. Det exkluderar de flesta musikvideor, och det är synd.

5. aTube Catcher

Batchnedladdning

Konvertera till populära format

Automatisk filkonvertering

Adware i installationsprogrammet

Även om namnet antyder att det bara är en YouTube-nedladdare, kan aTube Catcher spela in videor från de flesta av de viktigaste webbplatserna för webbhotell.

Först, dock, ett försiktighetsord: vilseledande adware finns i överflöd under installationen. När den första applikationen erbjuds, se till att trycka på Avbryt och för den andra, klicka på Avvisa; då kan du njuta av ATube Catcher utan oönskade överraskningar.

Nedladdade videor kan konverteras automatiskt till olika populära format, så att du kan anpassa dem baserat på din avsedda användning eller den enhet du vill titta på dem på. Om du vill ladda ner ett stort antal videor kan du ladda ner dem alla samtidigt, maximera din bandbredd, något som inte finns i alla de bästa gratis YouTube-nedladdarna i den här listan.

Den här gratis YouTube-nedladdaren erbjuder också många extra tillbehör som möjligheten att spela in video på skärmen, slå samman videor och bränna skivor.

 

Dela detta