Vi kunde se lanseringen av nästa generation av M2-drivna MacBook Pro-bärbara datorer i november i år, enligt Bloombergs tekniska reporter Mark Gurman, som förutspår att Apple planerar att introducera en ny serie MacBook Pros på nybörjarnivå för att ersätta de nuvarande tretton -motoriserad M1. tum MacBook Pro släpptes XNUMX.

Som rapporterats av 9to5Mac delade Gurman detaljer om detta i sin Power On-broschyr, där han förutspår att MacBook inte bara kommer att inleda nästa generation av Apple-kisel, utan även kommer att göra sig av med funktioner som Touch Bar. fjorton-tums och sexton-tums modeller Det gjorde tummodellerna, vilket officiellt skulle avsluta användningen av den kontroversiella TouchBar i Apples linje.

Gurman skriver: "Jag skulle förvänta mig att den nya MacBook Pro på ingångsnivå skulle matcha de avancerade MacBook Pros genom att förlora Touch Bar, men de viktigaste skillnaderna kommer att vara mindre skärmar, processorer och lagring, inte ProMotion eller miniLEDs. Det kommer att bli en av många Mac-datorer på gång med M2-chippet, inklusive uppdateringar av XNUMX-tums iMac, nybörjar Mac mini och den förnyade MacBook Air.

Som Gurman påpekar, skulle denna framtida MacBook Pro-modell också göra sig av med några älskade egenskaper hos de nuvarande XNUMX-tums- och XNUMX-tumsmodellerna, såsom XNUMXHz ProMotion MiniLED-skärm och minskad lagrings- och bearbetningskapacitet. Avvägningen kommer att vara att minst en post i MacBook Pro-serien fortfarande kan vara delvis tillgänglig, även om det är oklart om den här nya modellen också kommer att innehålla funktioner som en SD-kortläsare och inbyggd HDMI.

Ingen officiell källa har tillhandahållits för dessa förutsägelser och även de mest informerade läckarna kan vara felaktiga, så ta all denna information med en nypa salt. Om det är sant, kommer vi inte bara att se Apples nästa generations SoC (system på ett chip), utan också nya tillägg till iMac, Mac Mini och MacBook Air-sortimentet i slutet av året.

Analys: Vem är den nya MacBook Pro till för?

Den M1-drivna MacBook-serien har utan tvekan gjort vågor under XNUMX, så det är bara naturligt att vi är lika spännande att se vilka prestandaförbättringar som är möjliga när nästa generation kommer. Som sagt, den nuvarande XNUMX-tums MacBook Pro är en intercessor som inte riktigt tjänar en publik, särskilt som andra erbjudanden i Mac-familjen av produkter.

Den delar exakt samma SoC- och M1-lagrings-/minneskonfigurationer som kan hittas på MacBook Air, och prestanda- och effektökningen är ganska mediokra, vilket innebär att kraven måste ligga någonstans mellan MacBook Air M1. (som för närvarande rankas som vår mest rekommenderade bärbara dator på marknaden) och de mest kraftfulla 1- och 1-tums bärbara MacBook Pro-datorerna som har de nya MXNUMX Pro- eller MXNUMX Max-chippen.

Saker och ting blir mer förvirrande med nyheten att den här MacBook Pro på ingångsnivå kan förlora några av de bästa egenskaperna hos sina större, kraftfullare syskon, vilket troligen gör dem till "Pro"-enheter först tillsammans med ökad lagringskapacitet, lagring och minne. .

Den enda verkliga skillnaden mellan M1-chippen inuti nuvarande XNUMX-tums MacBook Pro och MacBook Air är något förbättrad grafik och kylning. Det är helt klart en bättre enhet, men prestandaskillnaden är för liten för att de flesta ska kunna välja Pro-modellen framför den mer prisvärda MacBook Air.

Om den här planerade nya MacBook Pro-modellen gör bort Touch Bar och ProMotion-skärmen, kan vi bara hoppas att andra egenskaper hos större bärbara MacBook Pro-datorer, som återinförandet av portar, ingår utan extra kostnad. Avsaknaden av inbyggda portar komplicerar tillgängligheten för den nuvarande 1-tums MXNUMX för den kreativa marknaden, så förlusten av en miniLED-skärm verkar vara en bekväm kompromiss om vi äntligen kan avvänja oss från en dongel.

Den grundläggande MacBook Pro kan komma med ett M2-chip

Dela detta