En ny rapport säger att Apple kan arbeta på en ny 15-tums MacBook Air för en lansering 2023, samt en ospecificerad 12-tums bärbar dator.

Enligt Bloomberg-analytikern Mark Gurman (öppnas i en ny flik) bekräftade en källa att teknikjätten arbetar på den större MacBook Air som kommer att börja säljas under våren 2023. Det skulle vara första gången som Apple släpper en Macbook Air . av denna storlek i dess historia.

Samtidigt är en 12-tums bärbar dator också på gång, vilket skulle vara den första modellen i sin storlek sedan upphörandet av 12-tums MacBook 2019. Apple planerar enligt uppgift att släppa denna mindre bärbara dator 2023. eller början av 2024. .

Apple tillkännagav nyligen sitt senaste kisel, Apple M2, vid WWDC 2022, tillsammans med MacBook Air (M2) och nya 13-tums MacBook Pro, båda drivs av chipet.

Analys: Framtiden för M2 och därefter

M2 kommer sannolikt att driva 15-tums MacBook Air, om den någonsin skulle släppas, och den mystiska 12-tums bärbara datorn, med tanke på hur framgångsrikt Apple har varit med att använda M1 med så många tillfälliga enheter som möjligt.

Denna strategi att utveckla sin egen teknik istället för att förlita sig på Intels har definitivt hjälpt försäljningen. Under andra kvartalet 2022 hade Apple intäkter på 10,400 miljarder euro, jämfört med 5,400 miljarder euro i intäkter som genererades under andra kvartalet 2020, strax före separationen från Intel.

Och enligt uppgifter från Bloomberg kan Apple planera att fortsätta sin fart med utvecklingen av en M2 Pro och M2 Max för sin nästa avancerade MacBook Pro, samt en Mac mini och Mac Pro. M2 Max sägs att har med 12 CPU-kärnor och upp till 38 GPU-kärnor.

När Apple förfinar processen och skapar ännu bättre kisel, kan vi inte vänta på att se vad teknikföretaget har i beredskap för oss i framtiden.

Dela detta